Recent comments

Friss Hírek

Jön a 283. Derby della Madonnina

A Milan vasárnap este az Inter ellen lép pályára a Serie A 31. fordulójában.


Az Inter a 10. helyen áll a bajnokságban 41 ponttal, 10 győzelemmel, 11 döntetlennel és 9 vereséggel. A rúgott gólok száma 46, a kapott góloké 37. Az Inter az előző 5 mérkőzésükből mindössze egyet tudott megnyerni (Hellas Verona-Inter 0-3), háromszor döntetlen született (Inter-Parma 1-1, Inter-Cesena 1-1, Napoli-Inter 2-2) és egyszer veszített (Sampdoria-Inter 1-0).

A legeredményesebb játékos Mauro Icardi 16 góllal, majd Rodrigo Palacio és Fredy Guarin következik 6-6 találattal. Mateo Kovacic és Pablo Osvaldo 5 gólos.

A nerazzurri 14 bajnoki meccset játszott hazai pályán, a mérleg 5 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség. Idegenben 16 meccsen 5 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség az állás.

Roberto Mancini, az Inter vezetőedzője kijelölte keretét a találkozóra.

KAPUSOK: Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo, Tommasso Berni;

VÉDŐK: Juan Jesus, Marco Andreolli, Nemanja Vidic, Davide Santon, Andrea Ranocchia, Felipe, Danilo D’Ambrosio, Isaac Donkor, Yuto Nagatomo, Federico Dimarco;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Mateo Kovacic, Gary Medel, Joel Obi, Assane Gnoukouri, Hernanes, Andrea Palazzi;

TÁMADÓK: Rodrigo Palacio, Mauro Icardi, Lukas Podolski, George Puscas, Xherdan Shaquiri, Federico Bonazzoli.

A Milan a 9. helyen áll a tabellán, a szerzett pontok száma 42. 

A mérleg 30 mérkőzésen 10 győzelem, 12 döntetlen és 8 vereség, valamint 44-37-es gólarány. A piros-feketék az előző 5 találkozójukból kettőt megnyertek (Palermo-Milan 1-2, Milan-Cagliari 3-1), egyet elveszítettek (Fiorentina-Milan 2-1), míg két alkalommal döntetlen született (Milan-Sampdoria 1-1, Milan-Hellas Verona 2-2).

A csapat házi góllövőlistáját Jeremy Ménez vezeti 16 góllal. A második legeredményesebb játékos Keisuke Honda 6 góllal, majd Giacomo Bonaventura jön 4, illetve De Jong 3 góllal.

A lombard együttes 16 meccset játszott hazai környezetben, a mutató 7 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség. Idegenbeli mérleg a következő: 14 meccs, 3 győzelem, 7 döntetlen és 4 vereség.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét. A keretben nem szerepel Michael Agazzi, 

Michelangelo Albertazzi, Salvatore Bocchetti, Cristian Zaccardo, Michael Essien, Sulley Muntari, Stephan El Shaarawy és Hachim Mastour neve. Keisuke Honda és Mattia Destro felépült, továbbá Diego López is ott van.

KAPUSOK: Diego López, Cristian Abbiati, Gianluigi Donnarumma;

VÉDŐK: Ignazio Abate, Luca Antonelli, Alex da Costa, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Gabriel Paletta, Adil Rami, Cristian Zapata;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Giacomo Bonaventura, Nigel De Jong, Alessandro Mastalli, Andrea Poli, Suso, Marco Van Ginkel;

TÁMADÓK: Alessio Cerci, Mattia Destro, Keisuke Honda, Jeremy Ménez, Giampaolo Pazzini.

A két klub összesen 282 mérkőzést játszott egymással, a mérleg 109 Milan és 99 Inter győzelem, míg 74 alkalommal döntetlen született. Ezeken a meccseken a Milan 441 gólt szerzett és 414-et kapott.

A találkozót Luca Banti vezeti. 


A 41 éves játékvezetőnek ez a 11. idénye a Serie A-ban és eddig 155 mérkőzést vezetett. Az Inter mérlege Banti tevékenykedése alatt: 19 meccs, 11 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség. A Milan mutatója, amikor az olasz játékvezető fújta a sípot: 6 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség.



forrás: acmilan.hu