Recent comments

Friss Hírek

Gólt kell szereznünk

Massimilano Allegri véleménye szerint a továbbjutás érdekében csapatának legalább egyszer a hálóba kell találnia a mai, Monaco elleni BL-negyeddöntő visszavágón.


A Juventus szerény, 1-0-s előnnyel utazott tegnap a hercegségbe, így Allegri szerint egy szerzett gól jelentősen megnövelné a Bianconeri továbbjutási esélyeit.

„Nem tudom, hogy Leonardo Jardim milyen taktikát fog alkalmazni, de a párharc még nyílt, csak egy kis előnyünk van. A továbbjutás érdekében legalább egy gólt kell szereznünk és a legjobb teljesítményünkre lesz szükség fizikálisan és fejben is” – mondta Allegri a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„Nehéz a Monaco ellen játszani, de az első mérkőzéshez képest már kicsit jobban ismerjük őket. Nehéz és nagyon hosszú találkozó lesz. Jól védekeznek, technikásak és a csatáraik fizikálisan is erősek. Az apró részletek jelenthetik majd a különbséget és egy percre sem szabad hagyni, hogy enyhüljön a koncentrációnk.”

Sajtóértesülések szerint az Allegri által alkalmazott felállásokból ezúttal a 3-5-2-re eshet a választás, az edző szerint ugyanakkor még nem döntött a taktikát illetően. Jó hír, hogy a hétfőn még mandulagyulladással küszködő Vidal is a csapattal tartott.

„Még nem alakítottam ki a kezdőt. Hosszú mérkőzés lesz, így a padon lévő játékosaim szerepe is létfontosságú lehet. Vidal kedden már a csapattal edzett és a rendelkezésünkre áll. Hétfőn belázasodott, de már estére jobban érezte magát.”

Allegri a Milannal már eljutott a BL negyeddöntőjéig, ennél tovább azonban még egyszer sem ért el, így számára is fontos lehet a továbbjutás.

„Szép eredmény lenne eljutni az elődöntőbe, ez egy újabb lépés lenne, amit a Juventusnak el kell tudnia érni. Nagyon büszkének kell lennünk, hogy idáig eljutottunk, a fiúk nagyon fontos dolgon dolgoznak és inkább a pillanatot kéne kiélveznünk, minthogy azon gondolkozunk, hogy mi történhet a jövőben.”

„Amikor ideérkeztem az elsődleges cél az volt, hogy márciusban még mindig versenyben legyünk minden fronton. Már április van, a bajnokságban nagy az előnyünk, úgy vagyunk ott az Olasz Kupa döntőjében, hogy megfordítottuk a Fiorentina elleni párharcot, most pedig egy újabb fantasztikus estében reménykedünk, amikor elérhetjük a BL elődöntőjét. Sok lehetőség rejlik még ebben a csapatban és még képes fejlődni is, most nem csak erősebbnek, jobbnak is kell lennünk. Az a véleményem, hogy jó játékot fogunk mutatni és be fogunk jutni a BL elődöntőjébe.”

forrás: Juventusfc.hu