Recent comments

Friss Hírek

Nehéz lesz legyőzni a Torinót

Bár péntek óta leginkább a Real Madrid elleni BL-elődöntő került előtérbe, vasárnap is igazi rangadót játszik a Juventus, hisz a városi rivális Torino látja vendégül az éllovast. 


Allegri a mérkőzés előtti nyilatkozatában elmondta, nem valószínű, hogy már ma délután meglenne a bajnoki cím, valamint reagált a csapatot érő kritikákra is a monacói teljesítmény után.

A 73 pontos Juventus 15 ponttal előzi meg az 58 pontos Lazio és Roma csapatát, és amennyiben mindkét római csapat kikap ebben a fordulóban, valamint a Juventus nyer, úgy sorban a negyedik bajnoki címét is begyűjtené a Juve – ezúttal a városi rivális otthonában. Allegri szerint azonban ennek kicsi a valószínűsége.

„Még 6 pontra van szükségünk, hogy matematikailag is megszerezzük a bajnoki címet. Vasárnap lesz a derbi, amely sohasem egyszerű mérkőzés, ezúttal egy olyan Torino ellen, mely az EL-helyért küzd. Nem kell sietnünk, hogy befejezzük a munkát, de szükségünk van az eredményre. Szerintem nagyon valószínűtlen, hogy már ma megszerezzük a bajnoki címet, a Romának és a Lazionak is ki kéne kapnia és nekünk is nehéz lesz legyőzni a Torinót.”

Pétnteken tartották a BL elődöntők sorsolását, mint ismert, a Juventus a tavalyi győztes Real Madriddal csap majd össze. A csapat azonban sok kritikát kapott a monacói teljesítménye miatt.

„Bejutottunk az elődöntőbe, ahol a címvédővel, egy igazi gigásszal csapunk majd össze, amelyet egészen kiváló játékosok alkotnak, valamint egy rutinos edzővel találkozunk, aki már párszor megnyerte a BL-t. Izgalmas kihívás lesz és azzal a meggyőződéssel kell nekivágnunk, hogy elérhetjük a döntőt, azonban tisztába vagyunk az előttünk álló nehézségekkel.”

„Bent vagyunk a BL elődöntőjében, ennél jobban nem igazán teljesíthettünk volna ezen a fronton. A bajnokságban is jó pár pontos előnyünk van, itt sem teljesíthettünk volna ennél jobban. A kupában bejutottunk a döntőbe, ahol június 7-én akár nyerünk, akár kikapunk, eddig ennél jobban nem teljesíthettünk volna. Úgy gondolom, hogy sok felénk megfogalmazott kritika meglehetősen túlzó volt, talán Monte Carlóban nem teljesítettünk olyan jól, mint máskor, de azon az estén az eredmény mindennél fontosabb volt.”

Szerdán egy vírus is nehezítette Allegri dolgát, ami miatt sok játékos betegen volt kénytelen játszani, azonban szerencsére ez már a múlté. A márciusban megsérült Paul Pogba visszatérésére pedig az edző elmondása szerint már nem kell sokat várni, ahogyan Kwadwo Asamoah-éra sem.

„Evrát kivéve mindenki a rendelkezésemre áll, az utolsó edzés végén fogjuk összeállítani a lehető legjobb kezdőt. Szerdán többen játszottak úgy, hogy nem voltak a lehető legjobb formájukban, a rendszer mindig a játékosok állapotától is függ.”

„Mindent megteszünk, hogy Pogba bevethető legyen az elődöntő visszavágójára. Ugyanez elmondható a többiekről is, például Kwadwo Asamoah-ról is, aki bár nem játszhat majd a BL-ben, a bajnokságban és a kupában nagy segítségünkre lehet majd. Minden sérült játékosunkat megpróbáljuk összedrótozni. Romulo majd hétfőn csatlakozik a csapathoz. A szezon végén sokkal nagyobb szerep hárul majd az eddig mellőzöttebb játékosokra.”

forrás: Juventusfc.hu