Recent comments

Friss Hírek

A derbi az derbi

…még ha a két csapat nem is áll jól a bajnokságban. 


Ritkán fordul elő ilyen, de most egyik milánói klub sincs harcban Európáért. Ennek ellenére, izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi találkozó.

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet.


Ez lesz az utolsó metró nélküli milánói derbi. A tervek szerin április 29-én átadják a San Siroig meghosszabbított ötös vonalat. Vagyis, az új szezonban már jóval egyszerűbb lesz eljutni a stadionba.

Még soha nem fordult elő, hogy valamelyik milánói klub lemaradjon Európáról. Jelenleg a Milan hátránya 7, az Interé nyolc pont a kupát érő helyektől.

Legutóbb 1958-ban állt egy derbit megelőzően ennyire gyengén a két együttes. Akkor a kék-feketék a nyolcadikak, a piros-feketék csak a tizedikek voltak. A meccs 2-2-vel zárult.

Milánó a BL fővárosa, de nem mostanság. A város két csapata összesen 10 trófeát nyert a legrangosabb sorozatban. Jövőre – már negyedik alkalommal – a San Siroban lesz a döntő.

Made in…hát nem Italy. Az Inter indonéz, a Milan még olasz kézben van. De könnyen lehet, hogy a piros-feketék nyáron kínai kézbe kerülnek (a Gazzetta információ szerint a vevő Richard Lee lehet, aki kezdetben 250 millió euróért szerezheti meg a klub 30%-át. Ha Silvio Berlusconi valóban el akarja adni a Milant.)

161 alkalommal találkoztak, amióta a mostani rendszerben (1929/30) zajlik az olasz bajnokság. Az Inter 60, a Milan 50 győzelemnél jár.

Utoljára 2012 májusában született kettőnél több gól a derbin. Akkor az Inter Diego Milito három, és Maicon egy góljával győzött 4-2-re. Már egyikük sincs a kék-feketéknél.

Vasárnap lesz 3829 napja, hogy a két csapat legutóbb gól nélküli döntetlen játszott egymással.

forrás: hosszabbitas.hu