Recent comments

Friss Hírek

Megtörtént a szenzáció, feljutott a Carpi!

A Carpi hazai pályán csak 0–0-s döntetlent játszott a Barival a másodosztályú bajnokság 38. fordulójának keddi játéknapján, de olyan nagy az előnye a táblázaton, hogy a hátralévő négy játéknap eredményeitől függetlenül biztossá vált, hogy feljut az élvonalba.


Négy fordulóval a vége előtt a Carpi 11 ponttal vezet a második helyezett Frosinone, 12-vel a harmadik Bologna előtt, és mivel e két csapat még játszik egymás ellen, legfeljebb az egyikük előzheti meg az éllovast – azaz Fabrizio Castori nagyszerű idényt teljesítő, a Serie A kapuján hetek óta dörömbölő legénysége biztosan az automatikus feljutást jelentő első két hely valamelyikén végez (nagy valószínűséggel persze bajnok lesz).

Az Emilia-Romagna tartománybeli klub elődjét – amely 1919 és 1922 között az akkori olasz élvonalban játszott – 1909-ben alapították, de sok hányattatás után 2000-ben csődbe ment és megszűnt.

Az újonnan alapított Carpi Calcio a 2009–2010-es szezonban még az ötödik vonalban (Serie D) szerepelt, három feljutás révén 2013-ban érkezett meg a Serie B-be, amelyben az első idényt a 12. helyen zárta – 17 mérkőzésen az akkor kölcsönben ott védő Kovácsik Ádám őrizte a kapuját –, a másodikban pedig szenzációs menetelést bemutatva feljutott a Serie A-ba.

Carpi–Bari 0–0
Bologna–Catania 2–0
Crotone–Avellino 2–0
Ternana–Frosinone 0–1
Livorno–Modena 1–1
Latina–Perugia 0–0
Pescara–Pro Vercelli 1–0
Cittadella–Spezia 1–3
Virtus Entella–Varese 0–1
Trapani–Virtus Lanciano 1–0
Brescia–Vicenza 3–0 


forrás: NSO