Recent comments

Friss Hírek

Nyert a Juve és a két római csapat is, a Milan újabb kellemetlen vereséget szenvedett

A Juventus labdarúgócsapata 3–2-re nyert hazai pályán a Fiorentina ellen a bajnokság 33. fordulójában, de még nem bajnok, mivel a Lazio sem botlott.


A Fiorentina a Juventus otthonában tett legutóbbi látogatása során 2–1-re nyert az Olasz Kupa elődöntőjében, és most is megszerezte a vezetést, a Joaquín által kiharcolt tizenegyest Gonzalo Rodríguez értékesítette. Sokáig nem volt előnyben a firenzei csapat, ugyanis Fernando Llorente fejjel egyenlített egy vitatható szabadrúgás után.

A vendégvédők az első félidő hosszabbításában sem álltak a helyzet magaslatán, hiszen Carlos Tévez is gólt fejelt közöttük.


Joaquín a második félidőben is összehozott egy büntetőt (Pirlo után ezúttal Chiellini rúgta fel), de Rodríguez csúnyán kapu mellé lőtt. Nem úgy Tévez, aki a Juve mezében a 300. meccsét játszó Claudio Marchisio indítása után kilőtte a jobb alsó sarkot. Josip Ilicic még egy pazar szabadrúgásgóllal szépített a 90. percben, de a Fiorentina nem tudta elkerülni sorozatban negyedik bajnoki vereségét. 


Juventus–Fiorentina 3–2 (F. Llorente 36., Tévez 45+1., 70., ill. G. Rodríguez 33. – 11-esből, Ilicic 90.) 



A Roma a legutóbbi 14 bajnokiján csak egyszer szerzett több mint egy gólt (a Cagliari ellen), a Sassuolo otthonában viszont már a 27. percben 2–0-ra vezetett Seydou Doumbia és Alessandro Florenzi találatával. Negyedórával a vége előtt Miralem Pjanic is betalált, így a „farkasok" 3–0-ra nyertek.


Sassuolo–AS Roma 0–3 (Doumbia 6., Florenzi 27., Pjanic 74.)  


A Lazio még a városi riválisánál is jobban kezdett, 16 perc elteltével már háromgólos előnyben volt. Erre legutóbb az 1994–1995-ös idényben volt képes. A sereghajtó Parma nem tudott csodát tenni az Olimpicóban, sőt a második félidőben is kapott egy gólt, így a Juventus még nem tekinthető hivatalosan bajnoknak.



Lazio–Parma 4–0 (Parolo 10., Klose 13., Candreva 16., B. Keita 81.)

Az 58. perctől emberhátrányban játszó Sampdoria csak 1–1-es döntetlenre volt képes hazai pályán a Veronával szemben (a vendégek gólját „természetesen” Luca Toni szerezte), és ez az ötödik helyébe került. 

Sampdoria–Verona 1–1 (De Silvestri 65., ill. Toni 68.) 


A Genoa ugyanis elhozta a három pontot a Milan otthonából. 

A piros-feketék 0–2 után még szépítettek, ezután viszont Jérémy Ménez megkapta a második sárga lapját, a hosszabbításban pedig Iago Falqué tizenegyesből pontot tett a meccs végére.

AC Milan–Genoa 1–3 (Méxes 66., ill. Bertolacci 37., Tino Costa 49., Iago Falqué 93. – 11-esből)  

A többi pályán

Cesena–Atalanta 2–2 (Brienza 56. – 11-esből, Carbonero 71., ill. Pinilla 50., 82.) 

Chievo–Cagliari 1–0 (Meggiorini 11.)  


Palermo–Torino 2–2 (Vitiello 10., Rigoni 26., ill. Peres 13., Maxi López 60.)

  forrás: NSO