Recent comments

Friss Hírek

Idegenben is gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz

Massimiliano Allegri a Juventus hazai egygólos győzelme után úgy nyilatkozott, hogy csapata megérdemelte a győzelmet a Monaco ellen, valamint azt is megosztotta az újságírókkal, miért játszatta a még korántsem százszázalékos állapotban lévő Andrea Pirlót.

 
A Bajnokok Ligája negyeddöntő második felvonására a Juventus a hazai 1-0 arányú győzelem nyújtotta előny birtokában utazik a hercegségbe, ahol április huszonkettedikén kerül sor a visszavágóra.

„Az eredmény jó, mivel nem kaptunk gólt hazai pályán, és ez kisebb előnyt jelent.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia stábjának.

„Monacóban nem ilyen meccsre számítok, azonban az ellenfél bizonyította ma, milyen szervezetten tud védekezni, támadásban pedig milyen gyors és technikás játékosokkal rendelkezik.

Leginkább az első tizenöt percben okoztak gondokat számunkra, amikor a sorok közötti passzra vártunk ahelyett, hogy türelmesen megvárjuk, hogy a megfelelő utak megnyíljanak előttünk.”

Andrea Pirlo a februári sérülése ellenére kezdő volt a mérkőzésen, Massimiliano Allegri pedig elégedettnek tűnt a középpályás teljesítményével.

„Andrea Pirlo jól játszott hetven percen át, ami kiváló, ha figyelembe vesszük az ötvennapos kihagyását. A rögzített helyzetek döntőnek bizonyulhatnak ezeken a mérkőzéseken, és olyan játékosra volt szükségem, aki kiválóan tud passzolni, hogy feltörjük az apró területeket, és a játékos tizenegyes előtti passza végül döntőnek bizonyult.

Carlos Tévez is hat nap pihenőt követően játszott, így nem a szokásos formáját mutatta.”

Andrea Pirlo lecserélésekor a csapat Andrea Barzagli belépésével a megszokott 3-5-2-es rendszerre váltott át.

„Dimitar Berbatov beállt, és gondokat okozhatott számunkra a légi csatákban, ezért azt akartam, hogy egy erősebb játékos visszahúzódjon, és még egy védővel álljunk fel. Több lehetőségünk adódott góljaink számának a növelésére, ám gyakran elhibáztuk az utolsó passzt.

Mindent figyelembe véve szerintem azt az eredményt értük el, amit megérdemeltünk. Nyilvánvalóan egy Bajnokok Ligája negyeddöntőről van szó, így aki arra számított, hogy 3-0 lesz az eredmény a javunkra, az ámította magát. Az ellenfél a Bajnokok Ligája és a Ligue 1 legerősebb védelmével rendelkezik.

Mindig optimista vagyok, azonban tudjuk, hogy gólt kell szereznünk a Monaco otthonában a továbbjutáshoz. Nehéz ellenük játszani, és érdekes módon a Borussia Dortmund ellen könnyebb futballozni a játékstílusuk miatt.

Az AS Monaco játékosai tisztában vannak a korlátaikkal, ezért a mérkőzés során az ellenfél játékának a semlegesítésére törekednek. Ez azt jelenti, hogy kicsit tovább kell várni, illetve öt-hat passzal többet kell végrehajtani a megfelelő áttörési lehetőség megtalálásához.

Természetes, hogy a mérkőzés kapcsán nyomás volt tapasztalható, különösen mivel mi voltunk a favoritok, azonban mi túlságosan türelmetlenek voltunk, és ezért egyszerű hibákat vétettünk a passzok során. Ezekben a helyzetekben mindig türelmesnek kell lenni, és nyugodtan a saját játékot kell nyújtani.” - fogalmazta meg csapattal szembeni kritikáját a tréner az interjú végén.

forrás: juventuz.blog.hu