Recent comments

Friss Hírek

Vitatható büntetőből szerzett góllal győzött a Juventus

A Juventus hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.


A Juventus várhatta esélyesként a Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzését. Az olaszok legutóbbi tizenkét mérkőzésükből – amikor francia riválissal találkoztak – tizenegyet megnyertek. 

A Juve kezdte jobban az összecsapást, a 6. percben Carlos Tévez vállalkozott távolról lövésre, ám Danijel Subasic kapus könnyedén hárította a jobb alsó sarok felé tartó próbálkozást. Két perccel később óriási lehetőséget szalasztottak el a vendégek, Gianliugi Buffon védett hatalmasat Ferreira Carrasco lövésénél.

A 10. percben megint Monaco került helyzetbe, ezúttal is Carrasco lőtt, de a belga hosszúba tartó csavarásánál Buffon ismét nagyot mentett. A 26. percben Tévez szerezhetett volna gólt, Claudio Marchisio varázsolta a támadó lábára a labdát, de az argentin egyenesen Subasic kezébe rúgta azt.

A 41. percben az alapvonalnál Stephan Lichtsteiner cselezte be magát a Monaco büntetőterületére, laposan betett passzát az érkező Patrice Evra azonban kapásból, méterekkel fölé bombázta.

A 45. percben Arturo Vidal kapott csodálatos labdát Téveztől, és egy az egyben törhetett kapura. Nyolc méterről a jobb felső sarkot vette célba, ám csavarása lecsúszott, így a labda méterekkel a kapu fölött suhant el.

Az első félidőben hiába alakított ki mezőnyfölényt, és birtokolta 66 százalékban a labdát a Juventus, a „zebrák” Vidal utolsó perces, hatalmas gólhelyzetén kívül nem nagyon jutottak el a Monaco kapujáig. Az 54. percben egy kontra végén Bernardo Silva sprintelhetett a kapu felé és lőhetett kisodródott helyzetből, ám Buffon ismét jó helyen volt. Két perc múlva a másik oldalon Pirlo indítása után Álvaro Moratát buktatta az egyik védő a tizenhatoson belül, Pavel Královec játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott.

A visszajátszásokon jól látszott, hogy Moratát a tizenhatoson kívül érték el, és csak a lendület sodorta a büntetőterületen belülre.

Vidal végezte el a tizenegyest, és nem is hibázott – bődületes erővel rúgta a jobb felső sarokba a labdát (1–0). A chilei középpályásnak ez volt a kilencedik gólja a BL-ben, legutóbbi hat találatából ötöt egyaránt tizenegyesből szerzett.

A 63. percben Goffrey Kondogbia lőtt 25 méterről, ám Buffon könnyedén kiütötte a középre tartó labdát. A 72. percben a nem sokkal előtte beálló Dimitar Berbatov fejelt egy szöglet után majdnem gólt, ám bólintása fél méterrel elkerülte a kaput.

A hátralévő időben már nem változott az állás, így a Juventus 1–0-ra legyőzte a Monacót és egygólos előnyből várhatja a negyeddöntő visszavágóját, amit április 22-én, szerdán rendeznek meg.


 NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Juventus (olasz)–AS Monaco (francia) 1–0 (Vidal 57. – 11-esből) 


forrás: NSO