Recent comments

Friss Hírek

A Juventus simán legyőzte a második helyezett Laziót

A bajnokság 31. fordulójának szuperrangadóján a Juventus a Lazióval találkozott, és a torinóiak Carlos Tévez és Bonucci találatával nyertek, teljesen megérdemelten. 


A házigazda „zebrák" az első félidőben csak négyszer veszélyeztették a rómaiak kapuját, ám így is kétgólos előnyre tettek szert: Claudio Marchisio lövése és Patrice Evra fejese ugyan célt tévesztett, de Carlos Tévez (1–0), majd a nagy szólót bemutató Leonardo Bonucci (2–0) kihasználta a vendégvédelem egy-egy súlyos megingását, szép egyéni akció végén. 

A kék mezesek semmiféle veszélyt nem jelentettek a torinói kapura, holott elméletileg három támadóval rohamoztak – mesterük, Stefano Pioli az egyenlítés reményében hátvéd helyett középpályást (Antonio Candrevát), egy középpályása helyett pedig támadót (Baldé Diao Keita) vezényelt a pályára.

Talán már a Monaco elleni Bajnokok Ligájára tartalékolt a Juve, a mezőnyben így nagy fölénybe került a Lazio, ám helyzetként a hajráig csak egy Gianluigi Buffon által a léc alól kitolt Candreva-szabadrúgást tudott felmutatni. 

Nagyon elfáradtak a felek a végére – irtózatos mezőnymunka folyt az alaposan felázott pályán –, Allegri előbb Pirlót, majd Arturo Vidalt hozta le pihenni, míg Alessandro Matri egyszerűen csak rosszul futballozott, ezért váltotta őt Álvaro Morata. 

A végére Danilo Cataldi még kiállíttatta magát, Felipe Anderson meg elpuskázott egy helyzetet: magabiztosan, a második félidőben a támadójátékot szinte feladva nyert a Juventus üldözője ellen, és előnye immáron 15 pont a jelenleg második Lazio előtt – hét fordulóval a vége előtt.

Ha a másik római csapat, az AS Roma tovább botladozik, szinte már csak napok kérdése az újabb bajnokavatás...

Juventus–Lazio 2–0 (Tévez 17., Bonucci 28.)  


forrás: NSO