Recent comments

Friss Hírek

Fiorentina: előre az Európa Ligáért

Nem túlzás azt állítani, hogy az egészen áprilisig szárnyaló Fiorentina az utóbbi hetekben hullámvölgybe került, és bizony szüksége lenne a pontokra ahhoz, hogy biztosíthassa magának a jövő évi európai kupaszereplést. 


Egy esetleges Hellas Verona elleni sikerrel egy lépést tehetnek efelé a violák hétfőn este a Serie A 31. fordulójának zárómérkőzésén.

Nem tudni, hátrány-e most a Fiorentinának, hogy az Európa Ligában is viaskodik még az elődöntőbe jutásért, hiszen közben a hazai porondon is sok feladata van még a violáknak. Egy jó hajrával akár a harmadik, még Bajnokok Ligáját érő helyezés sem tűnik (tűnt?) lehetetlen vállalkozásnak.  

Jelenleg 49 ponttal hatodik a csapat egyetlen ponttal lemaradva a már EL-szereplést érő ötödik helytől, amelyet éppen a Sampdoria bitorol. Egészen áprilisig nem is volt igazán nagy gond, az együttes szépen menetelt, igaz, a Juventus kiütötte őket a kupából, ám a másik két sorozatban nem volt egetverő problémája Vincenzo Montella csapatának. 

Az elmúlt hetekben viszont erőteljesen visszaesett a firenzeiek teljesítménye, egy hármast kaptak ugye a torinóaiaktól a kupában, majd a Napoli gurított nekik ugyanennyit a Serie A-ban, majd jött a Dinamo KIjev elleni 1-1 az EL-ben. 

Ugyan elsőre kellemes ellenfélnek tűnik a tizenhatodik pozícióban lévő Hellas Verona vendégjátéka, ám Andrea Mandorlini csapatának is égető szüksége van a pontokra, ha nem akar majd hátrafelé nézegetni az utolsó fordulókban. Most ugyan tíz pont a különbség Luca Toniék és már kiesőhelyen lévő Cesena között, de még hátravan hét forduló...

tv: Digi Sport 1  20.45

forrás: digisport.hu