Recent comments

Friss Hírek

Számomra a Roma az elsődleges szerelem és üzlet

Másfél órán keresztül kérdezhették James Pallottát a szurkolók a twitterek keresztül és a klub amerikai elnöke nagyon sok témát érintett.

 
Pallotta az utóbbi napokban került a Curva Sud szurkolói bírálatainak kereszttüzébe, miután idiótáknak nevezte azokat, akik egy hatalmas molinón Antonella Leardinak, az elhunyt Napoli szurkoló, Ciro Esposito édesanyjának üzentek, amiért a szövetség úgy döntött, hogy 1 meccsre bezáratja a Curva Sud-ot.

A klub elnöke azzal tetézte a szurkolók haragját, hogy a döntés ellen nem fellebbezett, amit számon is kértek tőle.

"Ezt megbeszéltük egymással zárt ajtók mögött és a fellebbezés nem volt opció. Szeretnék változtatni a szurkolói kultúrán is megszabadulni azoktól, akik nem tudnak szurkolóként viselkedni és akik csak a saját dolgaikkal foglalkoznak."- válaszolta Pallotta.

"Mindig, mindenhol kiálltam a szurkolók mellett, Rómában, Olaszországban és szerte a világon, de csak azokért fogok továbbra is kiállni, akik igazi szurkolók, mint amilyenek ti is vagytok. Az igazi szurkolók kritizálhatnak, de ettől még buzdítják a játékosokat. De ne tegyen senki rasszista kijelentést és ne csináljanak, ne hozzanak létre olyan erőszakos helyzetet, ami miatt a nagy többség szenved majd."

"Az elmúlt pár hónapban egy kisebb csoport inzultálta a játékosokat, kihívták őket a Curva Sud elé és jelezték, hogy nem érdemlik meg, hogy a Roma mezét viseljék. Ezt a Fiorentina elleni meccs után láttam."

A Roma az elmúlt fordulóban lecsúszott a harmadik helyre és félő, hogy ezzel elbukja a BL-ben való indulás jogát.

"Hiszek abban, hogy jövőre ott leszünk a BL-ben, de ahogy azt már az elmúlt két és fél évben is mondtam, ez egy hosszútávú projekt, a következetességre kell építenünk. Természetesen én sem vagyok elégedett. Bajnokságokat akarok nyerni és szeretném, ha minden évben a BL-ben harcolna a Roma. El fog jönni ez is egyszer, de még akkor sem leszek teljesen elégedett, ha majd mindkettőt megnyerjük."

"Számomra a Roma az elsődleges szerelem és üzlet jelenleg és még nagyon az elején vagyunk. A fő cél most a Bajnokok Ligája és keményen dolgozunk azon, hogy javuljunk. Voltak hibáink, de tanulunk azokból. A következő szezontól sokkal jobbak leszünk egységes szervezetként."

Egy szurkoló rákérdezett arra, hogy jövőre is Rudi Garcia lesz-e a Roma edzője, vagy terveznek változást ezen a téren.

"Vita nincs arról, hogy Rudinak távoznia kellene az idei szezon miatt."- válaszolta Pallotta.

"Ami a csapatot illeti, vannak remek csatáraink, de rendkívüli módon szerencsétlenek voltunk a sérülések miatt. Persze ehhez őszintén hozzátartozik az is, hogy ebből volt olyan, ami a mi sarunk volt. Hogy mire van szükségünk? Hogy az összes szurkolónk támogassa az összes játékosunkat. 8 meccs van hátra és nagyon szoros a harc a második helyért. Szerintem az elég kemény, amikor egy játékos megpróbálja a maximumot nyújtani, megtesz minden tőle telhetőt, de folyamatos támadások érik. Ilyenkor azért ez eléggé belevésődik a fejekbe."

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy az olasz csapatok képesek lesznek-e eljutni a spanyol, angol és német csapatok pénzügyi szintjére.

"A stadionra kell nagyon sokat fordítanunk és a nemzetközi meccsek jogait illetően is nagy hátrányban vagyunk. A jövőbeni szerződések lényegesebben magasabbak lesznek, ez mindenkinek az érdeke. A Juventus példája mutatja a legjobban, hogy az olasz futball is képes jól teljesíteni, ahogy a Roma is tette azt tavaly ősszel. Most pedig nagyon sok olasz csapat jutott el sokáig a kupákban, amiért gratulálok nekik."

Egyelőre a Juventus az egyetlen olyan olasz csapat, amelyik saját stadionnal rendelkezik, de éppen a Roma az, amelyik hasonló lépéseket tervez.

"A stadion lenne az, amelyik garantálná a folyamatos bevételt ahhoz, hogy folyamatosan versenyben lehessünk Európa öt élcsapatával. Az ősszel meg kell indulnia az építkezéseknek és 2 éven belül fel kell épüljön."

"Mindig mondtam, hogy a legfontosabb a győzelem és olyat sosem mondtam, hogy én csak pénzt akarok csinálni. Ezt sosem mondtam." 


forrás: asroma.hu