Recent comments

Friss Hírek

A Verona közel 14 év után győzte le a Fiorentinát

Zsinórban második mérkőzését vesztette el a Serie A-ban az Európa Liga-indulásért hajtó Fiorentina együttese, amely ezúttal a Hellas Veronától kapott ki hazai pályán 1-0-ra. 


Az elmúlt hetekben erőteljesen visszaesett a firenzeiek teljesítménye: előbb egy hármast kaptak hazai pályán a Juventustól az Olasz Kupában, aminek köszönhetően a torinói 2-1-es siker ellenére elbukták a fináléba kerülést, majd a Napoli páholta el őket 3-0-ra a bajnokságban. Ezt követően jött a Dinamo Kijev elleni idegenbeli 1-1 az Európa Ligában, ami már némi bizakodásra adhatott okot, főleg a mutatott játék alapján, ám a Verona elleni mérkőzésen ennek ellenére sem várt könnyű feladat a violákra.


Vincenzo Montella, a hazaiak mestere a csütörtöki EL-visszavágó előtt alaposan felforgatta kezdőcsapatát a mostani találkozóra, ami alaposan meg is látszódott az első félidőben nyújtott teljesítményen.  Habár a hazaiak játszottak fölényben, a remekül záró veronai védelem eszén nem tudtak túl járni, az egyetlen igazi helyzet Gilardino nevéhez fűződött, ám az olasz támadó csúsztatását védte Rafael, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn.



A második játékrész már jóval eseménydúsabbra sikerült: előbb a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség, hiszen miután Rafael kapus buktatta Gilardinót, a játékvezető büntetőt ítélt a javukra, ám a brazil kapus javította a hibáját, hiszen bravúrral hárította Diamanti tizenegyesét. 


A vendégek ezt követően egyre veszélyesebben kontráztak, aminek az utolsó percben lett meg ez eredménye, miután a csereként beállt Obbadi révén az első igazi helyzetüket kihasználva három ponttal távoztak Firenzéből.

Fiorentina– Verona 0–1 (Obbadi 90.)

forrás: digisport.hu