Recent comments

Friss Hírek

Rangadóval (?) zárul a szombat

A megszokott módon két mérkőzéssel veszi kezdetét ma este a Serie A aktuális, 32. fordulója. 



A szombati program első ránézésre pikánsnak ígérkezik, hiszen a két milánói csapat mellett a nemrég még bajnokesélyesnek számító Roma, valamint az elmúlt években többször is európai kupainduló Udinese is pályára lép.

Gondoljunk bele, micsoda csemegének számított volna az Udinese-Milan és az Inter-Roma meccs csupán 3 évvel ezelőtt: a 2011/2012-es szezonban ez a négy csapat a 2., a 3., a 6. és a 7. helyen zárta a bajnokságot, tehát közülük kettő a BL-ben, egy pedig az El-ben indulhatott. Még komolyabb párosítások voltak ezek egy évvel korábban, hiszen akkor a Milan bajnok lett, az Inter 2. helyen zárt, az Udinese nagy hajrában végül a 4. helyet csípte el, a Roma pedig a 6., Európa-liga selejtezős helyen zárt.

És most vessük össze mindezt az idei szituációval. A négy gárda közül egyedül a Roma az, amely a fent említett szezonokhoz képest előrelépést produkált, egyedül ők állnak olyan pozícióban a tabellán, amelyért nem kell szégyenkezniük. Persze a Farkasoknál sem ilyen idényről álmodoztak: a bajnoki cím elhódításának kimondottan komoly céljával vágtak neki az új idénynek, és sokáig tapadtak is a Juventusra, de aztán jött egy nagyon komoly hullámvölgy, és a sorozatos döntetleneknek köszönhetően nem csak a Juventust engedték el mostanra 15 pontnyi távolságba a lista élén, de a városi rivális Lazio is bevágtázott eléjük, így jelenleg a 2. helyért kell már harcolniuk.

Ha a Roma mögött milánói csapatot szeretnénk találni, pontosan ugyanennyi, tehát 15 pontot kell lefelé számolnunk: 43 pontjával a 9. helyen szerénykedik a világ második legeredményesebb klubcsapata, az AC Milan – igen, 30 pontra a listavezetőtől… Mindazonáltal Inzaghiék 4 forduló óta veretlenek, idén már ezt is muszáj sikerélményként elkönyvelnünk náluk. Ha úgy vesszük, a Milan és az Inter “öldöklő” küzdelme idén sem maradt el, hiszen Mancini Intere is mindössze egyetlen ponttal gyűjtött kevesebbet a városi riválisnál, így a 10.-ek a tabellán, és a két klub jó néhányszor megelőzte már egymást a szezon során, a legutóbbi fordulóban pedig idei második döntetlenjüket is megvívták a bajnokságban.

A legnagyobb visszaesésen a nemrég még BL-selejtezőt játszó Udinese ment át, Di Nataléék idén a 15. helyen tanyáznak, igaz, kényelmes távolságra a kiesőzónától. Persze történelmi kontextusba helyezve a csapatot hamar belátható, hogy tőlük nem a mostani szereplés számít kirívóan gyengének, sokkal inkább az ment csodaszámba, amikor éveken át a BL-helyekért harcoltak a Friuli fiai. Mégis, egyértelmű, hogy a mai Udinese-Milan meccs immár egyik csapat miatt sem tartogat akkora élvezeteket, mint tette azt 3-4 évvel ezelőtt.

Mindezekhez társul az is, hogy a Roma-Milan-Inter trió idén idén egyáltalán nem teljesít jól a rangadókon, tehát még abban sem feltétlenül reménykedhetünk, hogy legalább a mai nagy meccsre összekapják magukat. A Juventus, az Inter, a Milan, a Roma, a Lazio, a Napoli és a Fiorentina ellen idén mindhárom csapat összesen 9 meccset játszott le, ezeken a meccseken a Roma teljesített a legjobban (3 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség), a Milan a második (2-3-4), míg az Inter egyetlen rangadóját sem nyerte meg az idén (0-6-3)…

Nem tudjuk, ezek tükrében mire számíthatunk ma, de örök optimistákként természetesen ott fogunk ülni a képernyők előtt a 18:00-kor kezdődő Udinese-Milan, és a 20:45-kor startoló Inter-Roma meccsen is. A rangadó azért csak rangadó…

A csapatok várható kezdői:

Udinese (4-3-2-1): Karnezis – Widmer, Danilo, Domizzi, Piris – Allan, Pinzi, Guilherme – Thereau, Koné – Di Natale.

Milan (4-3-3): Diego López – Abate, Mexes, Paletta, Antonelli – Poli, De Jong, Bonaventura – Suso, Pazzini, Ménez.

Inter (4-3-1-2): Handanovic – Santon, Ranocchia, Vidic, Juan Jesus – Guarin, Gnoukouri, Brozovic – Hernanes – Icardi, Palacio.

Roma (4-3-3): De Sanctis – Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, De Rossi, Keita – Florenzi, Totti, Gervinho.

forrás: azzurri.co.hu