Recent comments

Friss Hírek

Magunknak kerestük a bajt

Massimiliano Allegri mérkőzés utáni nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár nem tartja megérdemeltnek a vereséget, a csapat korántsem tett meg mindent a jó eredményért.


„A legutóbbi idegenbeli meccseinkkel összehasonlítva elmondható, hogy ez a jobb teljesítmények egyike volt. Kissé balszerencsések voltunk a befejezéseknél, és kár, hogy nem sikerült jó eredményt elérnünk, mivel véleményem szerint megérdemeltük volna.

Paradox módon így is minimalizáltuk a veszteséget a Lazióval szemben, hiszen ők csak döntetlenre voltak képesek a Chievo ellen.

Miután átvettük a vezetést, mintha szándékosan kerestük volna a bajt, ami elkerülhető lett volna. A Torino visszahúzódott, és nekünk csak meg kellett volna tartani a labdát, akkor semmi nem történt volna.

Mi indítottuk a kontratámadásaikat, ami ostobaság volt, ugyanakkor számos helyzetet kialakítottunk az ellenfél kapujánál is, és pechünkre háromszor is csak a kapufát találtuk el.”
A bajnokcsapat edzője kissé megforgatott kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, hiszen olyanok hiányoztak a Torino ellen, mint Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini és Carlos Tévez, míg Claudio Marchisio eltiltott volt.

„Nem hiszem, hogy ez mentség lehet a vereségre. Türelmesnek kellett volna lennünk, és semmi szükség nem volt ennyire nyomni az ellenfelet a védelmük áttörése érdekében, amikor előnyben voltunk. Egyszerűen hagynunk kellett volna őket kinyílni.

Amikor háromnaponta játszik egy csapat, fontos megtartani a labdát, és takarékoskodni az energiával. Ha megvan a vezetés, és megvan a labda is, a lehetőségek jelentkezni fognak.

Ami igazán bosszant, hogy két gólt kaptunk ma, míg az előző mérkőzéseken csupán egyet. Nem érdemeltünk vereséget, azonban a szezon előző részében volt olyanra is példa, hogy nem játszottunk ilyen jól, és betaláltunk a kilencvenegyedik percben; a futballt nem mindig lehet megmagyarázni.”

A pályán kívül is összecsapásokra került sor, mivel a Juventus buszát kövekkel, petárdákkal és üvegekkel üdvözölték a hazaiak, majd egy Juventus szurkoló által eldobott tűzijáték a lelátón tizenegy Torino drukker sérüléséhez vezetett, közülük pedig ketten viszonylag súlyos sérülést szenvedtek.

„Csak annyit tudok mondani, hogy ezeket az eseményeket el kellene kerülni. Nagyon szomorú vagyok, mivel a pályán a mérkőzés fair és férfias volt. Sajnos a pályán kívüli események tekintetében itt Olaszországban még messze vagyunk a helyes úttól, és további előrelépések szükségesek a helyzet javítására, amennyiben gyermekeket és családokat kívánunk a stadionokba visszacsábítani.” - zárta az interjút Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu