Recent comments

Friss Hírek

Nagyon jól értelmeztük a mérkőzést

Massimiliano Allegri a kedd esti, Fiorentina elleni elsöprő győzelemmel újabb választ adott a kétkedőknek, sőt, interjújában még a BL-döntő gondolatával is kacérkodott.


Az elődöntővel kapcsolatban mindenképpen említést érdemel, hogy ez volt az első alkalom a Juve történelmében, hogy úgy jutott tovább a csapat a Coppa Italiában, hogy elveszítette az első, hazai mérkőzést.

Az Öreg Hölgy csapata 2-1-es vereséget szenvedett Torinóban, ám tegnap 3-0 lett a vége a Stadio Franchi gyepén, így a címvédő mondhatni meglepő könnyedséggel jutott a döntőbe, ahol a Lazio vagy a Napoli várja a torinói zebrákat.

Az eredmény még inkább elismerésre méltó, ha figyelembe vesszük, hogy a csapat ezt Carlos Tévez, Andrea Pirlo, Paul Pogba és Stephan Lichtsteiner hiányában érte el.

„Egyes játékosok hiányoztak, míg mások más szerepkörben léptek pályára.” - kezdte a mérkőzés értékelését Massimiliano Allegri a Rai Sport számára.

„Egész szezonban erre kényszerültünk, mivel ne feledjük, hogy Andrea Barzaglit nyolc hónapig nélkülöztük, míg Martín Cáceres és Kwadwo Asamoah rövid időközökre volt csak elérhető.

Ez bizonyítja, hogy az összes játékos erős jellemmel bír, és képesek a csapat rendelkezésére állni saját jellemvonásaikkal, amikor szükséges. A szezon döntő szakaszához érkeztünk, és a játékosok jó formát mutatnak, amiért az erőnléti csapatomat illeti az elismerés.

Véleményem szerint a mérkőzést nagyon jól értelmezte a csapat, mivel korántsem egyszerű a Fiorentina ellen győzni idegenben, hiszen a firenzeiektől láttunk már nagyszerű futballt. Nagyon jól teljesítettünk, amikor nálunk volt a labda, és akkor is, amikor nem, de legfőképp védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményt a csapat.”

Claudio Marchisio a begyűjtött sárga lap miatt nem játszhat a döntőben, és Álvaro Morata is ki fogja hagyni a döntőt, miután a spanyol játékos piros lapot kapott, amiért az utolsó percek során megakasztotta Alessandro Diamantit.

„Ha Morata úgy érezte, hogy szabálytalankodnia kell, akkor elég lett volna megrántani az ellenfél mezét. A játékos még fiatal, és még tanulnia kell ezeket a trükköket. Túlzónak érzem a pirosat ezért, azonban megoldjuk a helyzetet.

A döntőre visszatér Paul Pogba, Alessandro Matri nagyon jól játszott és gólt szerzett, nagyon örülök a sikerének. Rendelkezésünkre áll Kingsley Coman, akit ma sajnos le kellett hoznom, mivel magas játékosra volt szükségem, mint Fernando Llorente, hogy felvegyük a harcot a levegőben.”

Massimiliano Allegrit számos sértés, sőt, fenyegetés is érte, miután átvette Antonio Contétől a Juventus csapatát, azonban sikerült meggyőznie a kétkedőket.

„Egyesek szerint csak adott recept alapján lehet győzedelmeskedni a futballban. Véleményem szerint több módon is lehet nyerni és játszani, azonban rengeteg függ a csapat jellemétől és hozzáállásától.

Ebben a keretben számos kiváló egyéniség van, és minél jobban fejlődnek, annál jobban játszik a csapat. Nem tudom, hogy a múltban hogyan dolgoztak. Én a saját elképzeléseimet és futballal kapcsolatos nézőpontomat hoztam magammal, amik lehetnek helyesek vagy hibásak.

Én azt gondolom, minél kevesebb referenciaponttal szolgálunk az ellenfél számára, annál valószínűbb a siker.”

A csapat számára idén akár a triplázás is elérhető, bár a Coppa Italia döntőjének időpontja június hetedike, míg a Bajnokok Ligája döntőjét június hatodikán rendezi az UEFA.

„A Juventus edzője vagyok. Ahogy mindig is mondtam, edzők és játékosok jönnek és mennek, azonban a klub állandó.

Természetes, hogy a szurkolóknak nem tetszett a változás, azonban a szezon kulcsfontosságú időszakába léptünk, eljutottunk az Olasz Kupa döntőjébe, még négy győzelem és egy döntetlen szükséges a bajnoki cím bebiztosításához, illetve megkíséreljük a BL elődöntőjébe való továbblépést.

A Monaco keményebb ellenfél, mint ahogyan azt a papírforma mutatja, ezért meglátjuk, mi fog történni. Nem lenne rossz érzés, ha az Olasz Kupa döntőjének időpontját módosítani kellene!” - zárta mosolyogva az interjút a szakvezető.

forrás: juventuz.blog.hu