Recent comments

Friss Hírek

Micsoda szégyen: Heyselt, Scireát és Pessottót gyalázták a firenzeiek

A Juventus a Fiorentinával nézett szembe az Olasz Kupa elődöntőjében, a 3-0-s győzelem mellett valószínűleg tovább folytatódik a mérkőzés az Olasz Labdarúgó Szövetségnél. 


A Curva Fiesole tegnap esti gyalázó rigmusaitól hangos az olasz sajtó: a firenzeiek egy csoportja a futball történetének egyik legnagyobb tragédiáját, a 39 Juve szurkoló halálát okozó Heysel-katasztrófát, a Juventus legendájának halálesetét (Scirea), valamint egy öngyilkossági kísérletet (Pessotto) használt fel arra, hogy provokálja a Bianconeri ultráit.

Ha a Sportbíróság következes marad, az Artemio Franchi Stadion részleges, vagy teljes stadionbezárást kaphat, a római Curva Sud Napoli elleni – Ciro Esposito édesanyját sértegető transzparens döntései után. Mint ismert, Ciro Esposito volt az, akit halálosan megsebesítettek a Napoli-Fiorentina 2014-s Kupadöntő előtt, és az esetről „Ciro él” címmel, a fiú édesanyja, Antonella Leardi írt egy könyvet.

További érdekesség a találkozó kapcsán, Álvaro Morata esete. A fiatal spanyol csatárt kiállították a 88. percben, a szurkolóknak még sincs egy rossz szavuk sem hozzá. Morata ugyanis a levonulásakor, ironikusan megtapsolta az őt kifütyülő firenzeieket. 


A Facebook közösségi portálon ezt követően megkezdődött a Real Madrid egykori támadójának éltetése, aki rögtön „egy lett közülük. ”

Tavaly a sok hasonlót produkáló, emiatt az ellenfelek szemében rendkívül népszerűtlen Stephan Lichtsteinernek volt része ilyen éltetésben, szintén a Fiorentina elleni találkozó után: a svájci szélső ugyanis nemes egyszerűséggel beintett az őt gyalázó liláknak.



forrás: Juventusfc.hu