Recent comments

Friss Hírek

Lulic gólja döntött, fináléban a Lazio

A Lazio idegenben 1–0-ra legyőzte a Napolit az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így 2–1-es összesítéssel bejutott a döntőbe, ahol a Juventus lesz az ellenfele. 


Idegenben szerzett gólja miatt a Napoli várhatta előnyből a Lazio elleni Olasz Kupa-elődöntő második felvonását.

A „kékek” már az első percekben magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, ám helyzetük nem nagyon volt. A gólhoz a legközelebb a 8. percben Marek Hamsík jutott, de a szlovák középpályás az ötösre betett labdát hosszan tolta meg, így már nem tudta kapura kanalazni.

A 19. percben a Lazio is életjelet adott magáról, egy kontra végén Miroslav Klose készítette le lövésre a labdát Antonio Candrevának, aki 21 méterről hatalmas bombát eresztett meg, ám a labda egy méterrel elkerülte a jobb alsó sarkot.

A 29. percben a hazai csapat szabadrúgáshoz jutott, amelyet Manolo Gabbiadini végezhetett el mintegy 31 méterről. A 23 esztendős támadót nem zavarta a távolság, a lövés mellett döntött, de nem volt szerencséje, csavarása ugyanis a kapufát találta el. A visszajátszásból jól látszott, hogy ha néhány centivel beljebb megy a labda, Etrit Berisha kapusnak nem lett volna esélye védeni a próbálkozást.

Gól nélküli első félidő után az 50. percben nagy lehetőség adódott a Napoli előtt, ám Gonzalo Higuaín beadásánál Dusan Baszta, a Lazio védője nagyszerűen tisztázott Gabbiadini elől. A folytatásban felpörögtek a csapatok és – kevesebbet törődve a védekezéssel – egymásnak estek, nagy lehetőségig azonban nem tudtak eljutni.

A 67. percben Higuaín kapott fantasztikus labdát Hamsíktól a leshatáron, de a kimozduló Berisha nagyszerűen tisztázott az argentin támadó elől. A 75. percben egy beadást követően Senad Lulic fejelhetett tisztán, de Mariano Andújar kapus hatalmas bravúrral védeni tudott. A 79. percben viszont már nem hibázott Lulic, lesgyanús szituáció után Felipe Anderson lőtte be középre a labdát, a bosnyák támadó pedig köszönte szépen, két méterről megszerezte a vezetést a Laziónak (0–1).

A 88. percben Lorenzo Insigne nagyszerű szólója után hatalmasat mentett egy Lazio-védő, így nem változott az állás.

A hátralévő percekben hiába támadott a Napoli, nem tudott egyenlíteni, így a Lazio 2–1-es összesítéssel bejutott az Olasz Kupa döntőjébe, ahol a Juventus lesz az ellenfele, június 7-én, a római Olimpicóban.


ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Napoli–Lazio
0–1 (Lulic 79.)


Továbbjutott:
a
Lazio,
2–1-es
összesítéssel.


forrás: NSO