Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Nem érdekel mit játszott a Juventus

A Roma ma lép pályára a Sassuolo ellen, miközben a listavezető Juventus már tegnap este letudta a bajnokiját, azonban Rudi Garcia kijelentette, csapata nem foglalkozik azzal, hogy mit játszott a vetélytárs.


"Nézni fogjuk a Juve meccsét, de különösen nem érdekel minket. Nem akarok másokra támaszkodni, én a saját dolgomat akarom végezni. Ha minél több meccset nyerünk meg, annál nagyobb az esélye annak, hogy megfelelő helyen végzünk a bajnokságban. Én erre koncentrálok."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"A bajnokság maratoni hosszúságú, minden meccsre külön fel kell készülni. Nagyon fontos, hogy sikerüljön eredményeket elérni."

Jövő héten a Roma döntő fontosságú BL meccset játszik majd a City ellen, ahol egy győzelemmel biztosítaná a helyét a legjobb 16 között, azonban ha kikap, nem jutnak tovább a csoportból. Garcia viszont egyenlőre még csak a Sassuolo elleni bajnokira koncentrál.

"A meccs napján  fogom kijelölni a kezdőt azzal a céllal, hogy megnyerjük a meccset. A City elleni meccsel nem foglalkozunk. A játékosok formája csak az egyik tényező a sok közül, amit figyelembe kell venni. Olyan csapatot fogok pályára küldeni, amelyikben bízom, hogy legyőzi a Sassuolót. Én is és a csapat is ezt akarja. Ha csak 99%-osak vagyunk, akkor nem leszünk sikeresek. Ezt a csapat is tudja és aki pályára fog lépni, az 100%-ot nyújt majd."

"Ami a Sassuolót illeti, jobban teljesítenek, mint várták tőlük, az Empoli mellett ők az idény másik meglepetése. Ez nem ugyanaz a Sassuolo, mint a tavalyi, az elmúlt 7 meccsükből 15 pontot szereztek és nem kaptak ki ezeken a meccseken. Nagyon szép focit játszanak és erős a támadó szekciójuk. Ráadásul tavaly nem tudtuk őket megverni még úgy sem, hogy nem játszottunk minden harmadik nap meccset. Nehéz meccs lesz."

A Roma eddig 13 meccsen 9 gólt kapott, ami a védelmet sújtó sérüléshullámnak is köszönhető.

"12 meccsen kaptunk 7 gólt, szerintem ez nem sok és ha egy csapat kevés gólt kap, akkor az azt jelenti, hogy jól védekezik. Az Inter -akiknek remek csatáraik vannak- elleni meccstől eltekintve volt 6 meccsünk sorban, ahol nem kaptunk gólt, ezért szerintem a védekezéssel nincs gond. Szerintem ezt más oldalról kell megközelíteni, látni kell, hogy nagyon sok a sérültünk és emiatt nagyon sokszor kellett változtatnom a csapaton. A védelem ráadásul teljesen más, mint tavaly, de még így is az egyik legjobb a bajnokságban, lényegében a második legjobb. Jelen pillanatban 2 ponttal van kevesebbünk, mint tavaly ilyenkor, ráadásul számos problémánk volt és 5 BL meccset is megvívtunk."

A Roma veterán kapusa a napokban hosszabbította meg szerződését további 1 évvel, aminek Garcia is örül.

"Egy ideje már tervben volt, örülök neki. Morgan másfél éve van itt és amellett, hogy remek srác, a csapat számára is roppant fontos. Erős és jó kapusaink vannak, ennek nagyon örülök, ezért nincs szükségünk másokra."

"Ami a többieket illeti, Strootman már bevethető, kétszer csereként be is állt már. Még nem 100%-os az állapota, ezért edzenie és játszania kell sokat. Tudjuk, hogy ő olyan játékos, aki minden csapat szívesen látna a keretében. Most azonban azon van, hogy mentálisan és fizikálisan is top formába kerüljön Hogy fog-e játszani? Holnap meglátják."

"Ami Castant illeti, már elhagyhatta az intenzív osztályt, ma reggel üzenetet váltottunk és örülök neki, hogy jól sikerült a műtét. Most nyugalomra és türelemre van szüksége és amint lehetséges meg fogom látogatni."  



forrás: asroma.hu