Recent comments

Friss Hírek

DI LIVIO: A Fiorentina-Juventus több, mint egy derbi

Angelo Di Livio úgy véli, a Fiorentina-Juventus mérkőzés több, mint egy derbi a firenzei szurkolók számára. 


Holnap este, 20:45-től újra találkozik egymással a két klub.
 
A rivalizás kezdete az 1981-1982 szezonra vezethető vissza, amikor a Juventus legyőzte a Fiorentinat a scudettoért vívott harcban. Az ellentétet tovább mélyítette, hogy 1990-ben Roberto Baggio a Juventushoz igazolt Firenzéből.


A mai napig tart a Juventus gúnyneve, amit a riválisok gyakran használnak rájuk. Ez nem más, mint a"gobbók".

Di Livio mindkét csapatban játszott, így pontosan tudja mit jelent az egyik fél mezében pályára lépni és milyen rivalizálás van a két klub és szurkolói között. 1993-1999 között a Juventusban, majd utána 6 éven át a Fiorentina játékosa volt.


,,Firenzében egészen sajátos légkör alakul ki a mérkőzés előtt már két héttel korábban. Firenzében ez több, mint egy derbi. A szurkolók rendkívüli módon várják a mérkőzést, egészen más a légkör, mint a többi találkozón.


Torinóban nincs ekkora nyomás, mert jobban hozzá vannak szokva az ilyen jellegű meccsekhez, de azt mondhatom, hogy ott is nagyon számít a szurkolók háttere.


A Juventus mezében pályára lépni az Artemio Franchi stadionban érezni lehet a plusz energiát amit nyújtanak a hazai játékosoknak. Teltház előtt nem könnyű játszani, olyan a hangulata, mint a Roma-Lazio derbinek, óvatosnak kell lenni.

Elég megnézni a tavalyi mérkőzést. Előnyben volt a Juventus, de a hazai szurkolók belehajszolták a csapatot a győzelembe így fordítani tudtak és nyertek 4-2-re.


Az ilyen mérkőzésekre egyszerűbb az edzők dolga, mert végig megvan a kellő motiváció az edzések alatt. Mindenki játszani szeretne egy ilyen mérkőzésen.


A mérkőzés előtt nem volt semmilyen speciális rituálé, de egyszerűen érezni lehetett a derbi közeledését és folyamatosan nőtt a feszültség a városban is. A Fiorentina a középmezőnyben küzd jelenleg, de többre is képes. A Juventus mindig erős volt a hazai bajnokságban, de a firenzeiek között is vannak kimagasló játékosok.


Vincenzo Montellanak új taktikát kellett kigondolnia a sérülések miatt, de biztos vagyok benne, hogy szép sikereket fognak elérni. Európában is sokáig harcban lesznek." - nyilatkozta Di Livio.

forrás: fiorentina1926.gportal.hu