Recent comments

Friss Hírek

LEARDI: Ez nem egy szomorú nap lesz

Nem csak Francesco Totti, hanem az “érintett”, Ciro Esposito édesanyja is üzent a Napoli és a Roma drukkereinek a két csapat mai meccse óta.


Mint ismert, Espositót, a Napoli szurkolóját a májusi, Rómában rendezett Olasz Kupa-döntő előtt lőtte le a Farkasok egyik szurkolója.

Ez lesz a két csapat első összecsapása a tragédia óta, aminek apropóján Esposito édesanyja, Antonella Leardi nyílt levelet küldött a Gazzetta dello Sport szerkesztőségének, méghozzá a következő szavakkal.

“A történtek után a Napoli-Roma természetesen egy szokatlan meccs lesz nekem és a családom számára is, de csak egyetlen, erős vágyam van: szeretném, ha ma a San Paolóban az összes szurkoló ugyanabban a szellemben szurkolna, ahogy a fiam szurkolt, valahányszor elment, hogy megnézze az ő szeretett csapatát.

Emlékszem, amikor kisétált az ajtón, a sáljával a nyakában. Boldog volt. A futball egy ünnep volt számára, és remélem, hogy a mai is egy futballünnep lehet a Napoli és a Roma között.

Ez nem egy szomorú nap lesz. Ha a szurkolók kifeszítenek egy drapériát Ciro-ról, az nem miattam lesz, hanem miatta, mert mind szerették őt. Ciro tovább él mindazok szívében, akik szeretik a sportot, a tiszta sportot, amiért én továbbra is küzdeni fogok, hogy a fiam áldozata ne legyen hiábavaló. A békét szeretném elhozni, de nem követelek semmit.
Senki sem hozhatja vissza nekem a fiamat, de a futball főszereplői kinyilváníthatják a szeretetüket, ha békét hoznak a Napoli és a Roma szurkolóinak. Sok ultrával beszéltem az elmúlt időszakban, és még mindig hiszek abban, hogy meg lehet változtatni a futballt, vagy legalább elérni, hogy minden meccs egy látványosság legyen, amit mind együtt nézünk.

Szeretném azt látni, hogy a nápolyiak és a rómaiak egymás mellett ülnek és együtt szurkolnak a stadionban, de tudom, hogy ma ez nem lehetséges.

Tennünk kell valamit, hogy többé ne a kiáltások és a sírás visszhangját halljuk a stadionokban, ahogyan azon a tragikus május 3-ai napon. A kedélyeknek meg kell nyugodniuk, a futballnak pedig csak örömöt szabad hoznia a világra.

Nem hiszem, hogy elmegyek ma a stadionba, az unokám viszont eljön Bresciából. Nagyon szerette Cirót, az ő érkezése ma reményt és boldogságot jelent az egész családomnak.”

forrás: azzurri.co.hu