Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Mintha döntőt játszanánk

A francia tréner az Atalanta elleni meccs előtti sajtótájékoztatón válaszolt Massimiliano Allegri azon kijelentésére, miszerint a Romának bajnoknak kell lennie ebben az évben, minden más eredmény kudarcnak számítana.

 
"Nincs szükségünk olyan nyilatkozatokra, amik külső helyről plusz terhet tesznek ránk. Mi már adtunk magunknak egy egészséges terhet, mert a csapatnak meg van a saját sikerre való éhsége és a vágy, hogy minden meccset megnyerjen. Nagyon becsvágyóak vagyunk, de egyetlen dolog számít most, az pedig a szombat délutáni meccs."- válaszolt Garcia Allegri kijelentésére.

"A csapat számára fontos cél az is, hogy sikerüljön kiharcolni a továbbjutást a BL-ben, a bajnokságban pedig a Scudetto a cél. Karácsony előtt még nagyon fontos meccsek várnak ránk, a szombati az első ezek közül, aztán két BL meccs is lesz, egy otthon, egy pedig idegenben. Mondtam a srácoknak, hogy úgy álljanak ezekhez a meccsekhez, mintha 7 döntőt játszanának és ebből az Atalanta elleni lesz az első."

A napokban derült ki, hogy Leandro Castanra idegsebészeti beavatkozás vár és Rudi Garcia nem tudja, hogy mikor számíthat majd újra a brazil védőre.

"Nem vagyok doktor, vannak ehhez hozzáértő szakemberek, akik kivizsgálják a kialakult helyzetet. Most hagynunk kell őt egy kicsit, de egyértelmű, hogy Castan Roma játékos. Mindannyian mögötte állunk és a decemberi műtétet követően visszavárjuk közénk. Biztos vagyok benne, hogy ha visszatér, 200%-ot ad majd bele, mert ő egy igazi harcos."

A Romának rengeteg sérülttel kell megküzdenie és nincs könnyű helyzetben Garcia a kezdőcsapat kihirdetésekor.

"Ez balszerencse, az biztos, de jelen pillanatban nincs miért aggódni. Nagyon sok meccset kell játszani és néhány játékosnál ezzel megnövekedett a sérülés lehetősége. De a dolgok lassan visszaállnak az eredeti állapotba és ez a legfontosabb. Visszatért Borriello és Astori, de tényleg úgy tűnik, mintha valaki játszana 7 meccset 21 nap alatt és az megsérül. Szerencsére az összes sérültünk állapota javul, Maicon is egyre jobban van már, hamarosan ő is visszatérhet, persze nem az Atalanta ellen. Nagy szükségünk van rá a védelemben, mert ott most egy kicsit szűkösek vagyunk, de ettől még nekünk van a második legjobb védelmünk a Serie A-ban úgy, hogy kaptunk két nem jogos tizenegyest és egy les gólt." 


forrás: asroma.hu