Recent comments

Friss Hírek

Öt meccs után nyert a Milan, gálázott a Fiorentina

Az öt nyeretlen mérkőzés után pályára lépő Milan 2–0-ra győzött hazai pályán az Udinese ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.


A Milan öt nyeretlen mérkőzés után (4 döntetlen, 1 vereség) fogadta az Udinesét, mégpedig a harmadik mezének számító sárga felsőben. 

Az első félidőben Adil Rami járt a legközelebb a gólhoz, és ekkor a Milan talán meg is szerezte volna a vezetést, ha a Serie A-ban is bevezették volna a gólvonal-technológiát. A francia védő fejesét követően ugyanis a labda mintha áthaladt volna a gólvonalon, bár ezt százszázalékosan a visszajátszásból sem lehetett megállapítani.

A 65. percben már ünnepelhetett a San Siro publikuma, ekkor a Honda Keiszuke által kiharcolt 11-est Jérémy Ménez váltotta gólra, a büntetőt összehozó Maurizio Domizzit ráadásul kiállították. Michael Essien személyében nem sokkal ezt követően az egyik Milan-játékos is piros lapot kapott, ám a házigazda így is növelni tudta előnyét: újra Ménez volt eredményes, ekkor szép egyéni akció végén állította be a 2–0-s végeredményt.


Milan–Udinese 2–0 (Ménez 65., 75. – az elsőt 11-esből)

A Cagliari mérkőzésén ezúttal is potyogtak a gólok, ám ezekből egyet sem Zdenek Zeman csapata szerzett. 


A Szardínián vendégeskedő Fiorentina Mati Fernández szabadrúgásával szerzett vezetést az első félidőben, majd a fordulás után ismét a chilei talált be. 

A hátul teljesen fellazuló Cagliarit a firenzeiek egymás után kontrázták le, és a százszázalékos helyzetekből nemcsak Juan Cuadrado, hanem Mario Gomez (!) is kihasznált egyet – a német ezt megelőzően legutóbb 259 napja talált be a Fiorentinában –, a vége így 0–4 lett.

Cagliari–Fiorentina 0–4 (Matias Fernández 17., 55., Gomez 69. Cuadrado 74.) 


A Genoa már a 8. percben 2–0-ra vezetett, majd még az első félidőben megszerezte harmadik gólját is Cesenában. A 3–0-s vendéggyőzelmet hozó találkozón mindkét csapat kihagyott egy tizenegyest.

Cesena–Genoa 0–3 (Matri 5., Antonelli 8., Burdisso 43.)


Az argentin Paulo Dybala megszerezte idénybeli hatodik találatát, ám a Palermónak ez még kevés lett volna a győzelemhez, a Parma ugyanis erre még válaszolni tudott.

Édgar Barreto góljára már nem, a szicíliai együttes paraguayi középpályása azonban nemcsak győztes gólt jegyzett, hanem második sárga lappal ki is állíttatta magát.

Palermo–Parma 2–1 (Dybala 37., Barreto 73., ill. Palladino 41.)

Az Atalanta 13 forduló után is mindössze 5 szerzett góllal áll, ám a bergamói alakulat Empoliban nem is kapott gólt, így egy ponttal gazdagodott.

Empoli–Atalanta 0–0

forrás: NSO