Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Conte kikelt a klubok és a sajtó ellen

Tegnap este barátságos mérkőzést játszott egymással Olaszország és Albánia válogatottja. 


A házigazda Squadra Azzurra 1-0-ra nyert egy nem túl acélos összecsapáson.

A gyenge mérkőzést annak is be lehet tudni, hogy egyik csapat sem diktált olyan nagy tempót. Az olaszok vasárnap óta a második mérkőzésüket vívták, szóval nem lehetett elvárni tőlük, hogy 100%-on fognak pörögni. Az albánok pedig egyszerűen sem mentálisan, sem fizikailag nem bírták. Ezt erősítette meg az albán válogatott olasz szövetségi kapitánya, Gianni De Biasi is a mérkőzés után a Rai Sportnak adott interjújában.

Szintén a Rai Sportnak adott interjújában Antonio Conte igyekezett reagálni a vasárnapi, Horvátország elleni 1-1-es döntetlen kapcsán megfogalmazott kritikákra. Ezek a kritikák főleg a játék képét és a játékosok hozzáállását érintették. Conte kiállva saját maga és a játékosai mellett elmondta, hogy amióta ő vezeti az olasz válogatottat, azóta ötször nyertek és egy döntetlenjük van, ráadásul ő pont azt látja, hogy a válogatottba bekerülő játékosok mindent megtesznek, ami tőlük telik.

Sőt, az interjúban elmondta, hogy nem őt és a válogatottat kéne kritikával illetni, hanem az olasz klubokat, amelyek nem igazán akarják elengedni hosszabb időre a játékosaikat. Ezért volt például az, hogy tegnap tulajdonképp az olasz B válogatott lépett pályára. Frissen debütált Mattia Perin és egyből egy győztes góllal köszönt be Stefano Okaka.

Ami azonban igazán feldühítette Contét az volt, hogy folyamatosan Balotelliről kérdezték. 

Kicsit kikelve magából igyekezett megértettni az újságírókkal, hogy az olasz labdarúgásnak sokkal fontosabb problémái vannak, minthogy Balotelli mennyire rontja el a karrierjét.

forrás: azzurri.co.hu