Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Pippo mester első derbije következik

Vasárnap este rendezik a 282. Derby della Madonninát, amelyen a Milan a városi rivális Interrel mérkőzik meg a Serie A 12. fordulójában.


Két hét válogatott szünet után szerte Európában folytatódnak az élvonalbeli bajnokságok. Olaszországban a 12. fordulót rendezik meg és nem túlzás kijelenteni, hogy a Milan-Inter összecsapás lesz a forduló legnagyobb rangadója. A városi derbit nagy várakozás előzi meg, hiszen eddig több mint 70 ezer jegyet értékesítettek, így várhatólag teltház lesz.

A Milan a 7. helyen áll a bajnokságban 17 ponttal, a mérleg 11 mérkőzésen 4 győzelem, 5 döntetlen és 2 vereség. 

A rúgott gólok száma 20, a kapott góloké pedig 16, ami +4-es gólkülönbséget eredményez. A rossoneri az előző 5 bajnoki találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni (Hellas Verona-Milan 1-3), emellett három döntetlent szereztek (Sampdoria-Milan 2-2, Cagliari-Milan 1-1, Milan-Fiorentina 1-1) és egy vereség is becsúszott (Milan-Palermo 0-2). 

A csapat legeredményesebb játékosa Keisuke Honda 11 mérkőzésen 6 góllal, majd Jeremy Ménez követi 4 találattal. Nigel De Jong, Sulley Muntari és Giacomo Bonaventura 2 gólnál jár, míg Adil Rami, Stephan El Shaarawy és Fernando Torres 1 gólos.

A lombard klub hazai pályán 5 mérkőzést játszott a bajnokságban, a mérleg 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség. Idegenben 6 mérkőzésen 2 győzelem és 4 döntetlen az állás.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a rangadóra. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Ignazio Abate és Nigel De Jong neve sem. Daniele Bonera eltiltott, míg Riccardo Montolivo felépült. Alex a pénteki edzésen megsérült, így kihagyja a találkozót.

Kapusok: Christian ABBIATI, Michael AGAZZI, Diego LÓPEZ;

Védők: Michelangelo ALBERTAZZI, Pablo ARMERO, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Adil RAMI, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA;

Középpályások: Michael ESSIEN, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Andrea POLI, Riccardo SAPONARA, Marco VAN GINKEL, Giacomo BONAVENTURA;

Támadók: Stephan EL SHAARAWY, Keisuke HONDA, Jeremy MÉNEZ, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, Fernando TORRES.

Az Inter a tabellán a 9. helyen tanyázik 16 ponttal, a mérleg 4 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, valamint 17 rúgott és 14 kapott gól. 

A nerazzurri előző 5 bajnoki meccséből kettőt megnyert (Inter-Sampdoria 1-0, Cesena-Inter 0-1), egyet elveszített (Parma-Inter 2-0) és kétszer döntetlen született (Inter-Hellas Verona 2-2, Inter-Napoli 2-2).

A csapat házi góllövőlistáját Mauro Icardo vezeti 7 góllal. A második legeredményesebb játékos Pablo Osvaldo, aki 7 mérkőzésen 4-szer volt eredményes. Mateo Kovacic, Hernanes és Fredy Guarín 2-szer volt eredményes.

A milánói együttes hazai pályán 6 meccset játszott a bajnokságban, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Idegenben az 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 2 vereség az állás.

Roberto Mancini, az Inter új vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

Kapusok: Samir HANDANOVIC, Juan Pablo CARRIZO, Tomasso BERNI;

Védők: JUAN Jesus, Marco ANDREOLLI, Hugo CAMPAGNARO, Nemanja VIDIC, DODÓ, Andrea RANOCCHIA, Danilo D’AMBROSIO, Isaac DONKOR, Yuto NAGATOMO;

Középpályások: Mateo KOVACIC, Fredy GUARÍN, Zdravko KUZMANOVIC, Joel OBI, Rene KHRIN, HERNANES, Yann M’Vila;

Támadók: Mauro ICARDI, Pablo OSVALDO, Rodrigo PALACIO, Federico BONAZZOLI.

A két klub összesen 281 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 109 Milan és 99 Inter győzelem, míg 73 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 440 gólt szerzett és 413 gólt kapott.

A két együttes összesen 281 alkalommal találkozott egymással. Az első derbit 1908. október 18-án rendezték, akkor a Milan 2-1-re nyert. Legutóbb május 4-én a San Siróban Nigel De Jong góljával 1-0-ra nyert a Milan.

Marco Guida vezeti a mérkőzést. 



A 33 esztendős játévezető eddig 63 élvonalbeli meccset vezetett a Serie A-ban. A Milan mérlege Guida tevékenykedése alatt 8 mérkőzésen 3 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség, míg a másik oldalon az Internél 4 győzelem és 2 döntetlen.

forrás: acmilan.hu