Recent comments

Friss Hírek

A Roma a nagy zakót elkerülte Nápolyban, a vereséget nem

A Napoli nyerte az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság  10. fordulójának rangadóját, miután hazai pályán 2–0-ra legyőzte az AS Romát. 


Rangadóval kezdődött a bajnokság 10. fordulója, ugyanis a tavalyi bronzérmes Napoli a legutóbbi szezonban ezüstérmes AS Romát fogadta.

A fővárosiak holtversenyben élen álltak a forduló előtt a Juventusszal, a Napoli a hetedik helyről várta az összecsapást a hétközi Atalanta elleni kissé csalódást keltő iksz (1–1) után.

Rafael Benítez együttese villámrajtot vett, 30 másodperc elteltével Lorenzo Insigne lőtt a hálóba Morgan De Sanctis lábai között a bal oldalról, 8 méterről, de les miatt a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. A harmadik percben azonban már semmi sem mentette meg a Romát a kapott góltól: Insigne cselezett középre a bal szélről, majd lőtt 30 méterről, levágódó kísérlete épp Gonzalo Higuaín elé pattant középen, aki akrobatikus mozdulattal juttatta a hálóba a labdát a tehetetlen De Sanctis mellett. (1–0)

A Roma csak kereste a saját játékát (és a labdát is...), de nem igazán tudott felpörögni. A 11. percben Insigne tekert a hosszú alsó felé a tizenhatos bal sarkáról, De Sanctis azonban nagy bravúrral szögletre paskolta a labdát. Egy perccel később kis híján ismét gólt kapott a Roma: egy kontra végén José Callejón engedett el egy rakétát a tizenhatos vonaláról, ám a labda a keresztlécről levágódott. De Sanctisnak esélye sem lett volna, ha öt centivel lejjebb megy a labda.

A 17. percben mutatta az első életjeleket a vendégcsapat, amikor Miralem Pjanic készített le Toroszidisznek, ám a görög játékos épp Rafael Cabral kezébe lőtt. A 43. percben újabb gólt szerezhetett volna a Napoli: Callejón ugratta ki kiválóan Higuaínt, az argentin egy az egyben vihette De Sanctisra, megpróbálta elhúzni a római kapus mellett, de kisodródott, azonban Marek Hamsíknak még le tudta gurítani a labdát, a szlovák játékos 11 méterről a keresztlécet trafálta telibe.

A Napoli akár 4-5 gólt is szerezhetett volna az első félidőben, de kétszer is a kapufát találták el a hazaiak, De Sanctis pedig több nagy védést is bemutatott, hogy meccsben tartsa az AS Romát, mely egygólos hátrányban volt így a szünetben.

A fordulás után határozottan jobban kezdett az AS Roma, mint az első félidőben. 

Előbb Francesco Totti jobb szélről belőtt labdája volt picit hosszú Florenzinek, majd az 53. percben Pjanic vezette az alapvonalig a labdát a jobb oldalon, középre lőtt passzára Florenzi érkezett, ám középről, hét méterről a kapuval szemben mellé gurított. Ebben sokkal több volt.

Az 59. percben ismét Florenzi kapott jó kiugratást, majd lőtt a bal oldalról, nyolc méterről, de ezúttal Rafael Cabral állta újtát a labdának és szögletre hárított. Öt perccel később a Napoli vezetett kontrát, Koulibaly szerzett labdát harcosan a jobb szélen, majd középre gurított az érkező Callejónnak, aki nagyon finoman átemelte a kapujából kirontó De Sanctist, de a visszaérő Nainggolan még a gólvonal előtt ki tudta vágni a labdát.

A 85. percben eldöntötte a meccset a Napoli: Higuaín lőtte középre laposan a labdát a bal oldalról, Callejón jó ütemben érkezett és megelőzte a tizenhatoson belül Manolaszt, majd 15 méterről a kimozduló De Sanctis mellett a hálóba lőtt. (2–0)

A hajrában már nem tudott csodát tenni a Roma, így a Napoli teljesen megérdemelten győzte le a fővárosi együttest. 

Ha kicsit szerencsésebb/koncentráltabb a Napoli, akár 4-5 góllal is megnyerhette volna a mérkőzést, azonban kétszer a keresztléc akadályozta meg a hazaiak gólját, De Sanctis pedig hatalmas védéseket mutatott be volt csapata ellen.




Napoli–Roma 2–0 (Higuaín 3., Callejón 85.)  


forrás: NSO