Recent comments

Friss Hírek

BL: A Juventus nyerni tudott Svédországban

A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának ötödik fordulójában a Juventus két góllal nyert a Malmö vendégeként.


A Kwadwo Asamaoah-t, Andrea Barzaglit és Martín Cácerest is nélkülöző Juve már az előtt bosszankodott, hogy egyáltalán elkezdődött volna a mérkőzés. A torinói klub elöljárói a pálya állapotát kifogásolták, szóbeli panaszt tettek az UEFA-nál, de írásos anyagot nem nyújtottak be az európai szövetséghez.
Az olasz együttes győzelemre volt ítélve, hiszen az utolsó fordulóban az Atlético Madridot fogadja, míg a vele a csoport második helyéért csatázó Olympiakosz a Malmőt látja vendégül, tehát kijelenthető, hogy a görögöknek kedvezőbb a sorsolása, sőt a torinóiakkal szemben az egymás elleni eredmény is mellettük szól.

A világoszöld mezben pályára lépő Juventus támadólag lépett fel, ám minden erőfeszítése ellenére az első félidőben nem tudott előnybe kerülni. A gól nélküli állás kétségkívül a hazaiak számára volt hízelgőbb, a Malmö kapusa, Robin Olsen remek napot fogott ki – a második játékrész elején azonban már ő is tehetetlen volt.

A 49. percben Claudio Marchisio remek mélységi indításánál Anton Tinnerholm – a svédek jobbhátvédje – csúnyán beragadt, így Fernando Llorente nem volt lesen, egyedül száguldhatott a kapu felé, majd higgadtan elhúzta a labdát Olsen mellett, és az üres kapuba passzolt. 0–1


A vendégek végérvényesen a lefújás előtti percekben döntötték el a három pont sorsát, amikor Paul Pogba előkészítése után Carlos Tévez törte el a labdát úgy, hogy az végül a jobb alsó sarokban kötött ki (0–2). 

A találatot követően Erik Johannson szabálytalanságot reklamált a Llorente helyére beálló Álvaro Moratának, aminek az lett az eredménye, hogy a játékvezető kiállította.

A csoportot öt forduló után az Atlético vezeti, a második a Juventus, amely még meg is nyerheti a kvartettet, de ha kikap otthon a spanyoloktól a hatodik körben, akkor még ki is eshet.

 
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Malmö (svéd)–Juventus (olasz) 0–2 (Llorente 49., Tévez 85.)


forrás: NSO