Recent comments

Friss Hírek

TOTTI: Még 3 évet szeretnék játszani

Nívós díjat kapott a minap Francesco Totti: ahogy mi is beszámoltunk róla, a Farkasok csapatkapitányát tüntették ki a Facchetti-díj névre hallgató elismeréssel. 


A Roma ikonja ennek kapcsán több témáról is nyilatkozott, többek között a bajnoki versenyfutásról, karrierje hátralévő részéről, és a Serie A legjobb játékosáról is. 

Egyre többen vannak, akik félnek kimenni a stadionokba: látta az Olaszország-Horvátország meccset?

- Nem, már egy jó ideje nem nézek meccset a TV-ben. Már jó néhány éve nem követem a futballt a TV-ben. De természetesen tudom, hogy mi történt – néha még a gyermekeim is félnek kimenni a stadionba.


A nemzeti csapatnál maradva: mit gondol róla, hogy Balotelli 5 hónap alatt a válogatott egyik szimbólumából egyszerű játékossá vált?

- Előfordul. A dolgok gyorsan változnak a futballban. Minden edzőnek megvannak a saját elképzelései és döntései a pályán és azon kívül is.


Elcserélné az Aranycipőjét egy másik Scudettóra?

- Igen.


És a világbajnoki címet egy BL-győzelemre?

- Ezt át kellene gondolnom… De talán igen.


A gólokon és a pályára lépések számán kívül egy másik rekordot is megdönthet: megcélozza Costacurta rekordját, aki 41 évesen és 25 naposan lépett pályára utoljára a Serie A-ban?

- A rekordnál fontosabb, hogy jól érezzem magam. Ha valaki olyan helyzetben van, mint én, akkor addig csinálhatja, amíg csak bírja. Szeretnék még 3 évig játszani – de persze időben észre kell venned, ha a másik oldal már mást szeretne.


Úgy tűnik, hogy a Juve-meccs utáni csalódottság mostanra némileg alábbhagyott. Kijelenthetjük, hogy továbbra sem a második helyért játszanak, hanem a Scudettóért?

- Igen, nyíltan kijelentettük: a célunk a bajnoki cím. A csapat még jobb, mint tavaly volt, Garcia pedig folyamatosan azt mondja nekünk, hogy erősebbek vagyunk, mint a Juve. Mi pedig szeretnénk ezt meg is mutatni.


Ki a legjobb játékos jelenleg a Serie A-ban?

- Carlos Tévez.


Mancini, Guardiola, Montella, Inzaghi: a világ tele van fiatal edzőkkel. Önt is viszontlátjuk egyszer a kispadon?

- Néhány napja beszéltem egy barátommal, aki azt mondta: “Mindent úgy csinálok, ahogy akarok, mert így tudom, hogy a végén minden rajtam múlik.” Lehet, hogy a gyerekekkel kezdeném, ha szükség lesz rá. Elvégre azoknak, akik ilyen szinten játszottak, nem tart sokáig a tanulás.


Szóval az az álma, hogy egyszer a Roma edzője lehessen?

- Nos, ez természetesen csodálatos lenne.


Végül tekintsünk egy kicsit előre: néhány éve Trigoriában azt mondta, hogy Joveticet tartja a jogos örökösének. Ez továbbra is így van?

- Nagyszerű játékos, remek karaktere van, ez biztos, ugyanakkor a 10-es mezt viselni Rómában cseppet sem egyszerű…


forrás: azzurri.co.hu