Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Mi döntünk a sorsunkról

A Roma a hosszabbítás utolsó másodperceiben kapott góllal 1:1-re végzett Moszkvában és az eredmény tudatában Rudi Garcia úgy véli, csapata sorsa még mindig a saját kezében van.

 
"Amikor nem szerezzük meg a második gólt, akkor mindig benne van a meccsben az ilyen egyenlítő találat. Egyszerűen le kell zárnunk a meccseket. 10 másodperc volt hátra és részben már továbbjutónak számítottunk."- jelentette ki Garcia a meccs után.

"Bármi történik a másik meccsen, nekünk nyernünk kell otthon a City ellen. Ez azt jelenti, hogy mi döntünk a sorsunkról. Sajnálatos a helyzet, mert nem emlékszem arra, hogy lett volna a CSZKA-nak bármilyen igazán veszélyes helyzete egyáltalán. A csapatunk egységes volt, de amikor 1:0-ra vezetünk és közeleg a vége, akkor jobban kell védekeznünk. Ezt tettük szinte az egész második félidőben és Ademnek, valamint Radjának volt egy-egy gólszerzési lehetősége is."

"Egy idegenbeli döntetlen sosem rossz eredmény, de ahogy ez most alakul, az nagyon bántó."

Kevin Strootman csereként állt be a végére és sokan úgy vélték, túl nagy rizikót vállalt Garcia a holland szerepeltetésével.

"Strootmannak játékra van szüksége éles helyzetben ahhoz, hogy visszanyerje a formáját. Pjanicot azért küldtem pályára, hogy megtartsuk a labdát, Iturbét pedig a kontrák miatt. Sajnos a középpályán elvesztettük a labdát és ez lehetőséget adott a moszkvai kontrákra."

Alessandro Florenzi szerint a Roma megérdemelte a bekapott gólt, mert a második félidőben túlságosan passzívak voltunk.

"A CSZKA a második félidőben nagyon nyomott minket, nekünk pedig nem volt a taktikánk része az, hogy behúzódunk. Egyszerűen ez történik akkor, ha nyomás alá helyez egy jó csapat, jó játékosokkal. Tudtuk, hogy a római 5:1 nem jelenti azt, hogy itt könnyű dolgunk lesz."

"Az egyetlen igazán sajnálatos dolog az egyenlítő gól, mert ha az nem lett volna, akkor már szinte továbbjutók lennénk. A sorsoláskor sokan azt gondolták, hogy mi majd a futottak még kategóriába tartozunk ebben a csoportban, viszont ennek ellenére az utolsó meccsig nyílt a továbbjutás, ami számunkra egy fantasztikus lehetőség." 


forrás: asroma.hu