Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nem vagyunk egyértelmű favoritok

Massimiliano Allegri feltüzelt állapotban várja élete első Derby della Mole összecsapását, ahol szerinte a "Juventus nem egyértelműen a favorit" és a "Torino nagy csatára kényszeríti" a Bianconerit. 


"Giampiero Ventura mindig is kiváló eredményeket ért el és az elmúlt szezon igazán ígéretesre sikeredett számára." - kezdte a sajtótájékoztatót a Juve mestere. "A Torino egy jól szervezett csapat, néhány igazán tehetséges játékossal. A derbi pedig mindig egy fontos mérkőzést jelent. A bíró 0-0-ás állásnál indítja a mérkőzést  és mi nem vagyunk automatikusan favoritok."

"Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, ami nagyon megnyerően játszott a Club Brugge ellen csütörtökön, és biztos vagyok benne, hogy nagy csatára késztet majd minket. Számunkra egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a derbik mindig elkülönülnek a szezon többi meccsétől. Nem félek a Torinótól, de igenis tiszteljük őket. A derbi egy fontos esemény a város és a szurkolók életében. Remélem egy igazán jó sportcsatát látunk majd."

Amióta az Öreg Hölgy átállt a négyvédős felállásra, az elmúlt négy mérkőzésen -beleértve a bajnokság és a BL szereplést is- nem nem talált legyőzőre és igazán impozáns 15-2-es gólaránnyal büszkélkedhet.

"Úgy gondolom a csapat jó eredményeket ért el korábban is." - bizonygatta Allegri. "Most valóban egy új rendszerben játszunk, ami talán kicsivel több koncentrációt igényel, mivel a csapat még nem ismeri azt annyira jól. Ha ilyen kvalitású játékosokkal rendelkezel, sokkal könnyebb változásokat eszközölni. Jelenleg jó formában futballozunk, de szükségünk van a kiegyensúlyozottságra. Ma még nagyobb összpontosítást akarok látni. Éppen csak elkezdődött a pontvadászat és a Roma mindössze három pontra van mögöttünk."

Emellett a Mester védelmébe vette a szebb napokat is látott, a kritikát középpontjában álló chilei klasszist is.

"Úgy látszik az emberek azt gondolják, hogy Vidal rosszul játszik, ha nem lő gólt még akkor is, ha több feladatot kell ellátnia a pályán. Még ha nem is szerez találatot, akkor is a csapatért dolgozik. Jelen pillanatban még több játékpercre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje korábbi erőnlétét."

Allegri emellett felhívást intézett a szurkolók felé a felfokozott indulatokat kiváltó derbi előtt.

"Szükség van az egészséges sport rivalizálásra, nem csak ezen a mérkőzésen, hanem minden meccsen. Remélem minden szurkoló úgy érkezik a stadionba, hogy tudja, tisztességesen kell viselkednie." - zárta a Bianconeri edzője a sajtótájékoztatót.

forrás: juventuz.blog.hu