Recent comments

Friss Hírek

Esélye sem volt a Laziónak a Juventus ellen

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 12. fordulójában a kissé tartalékos Juventus könnyedén nyert a Lazio otthonában.


Bátran nekitámadt az erősen tartalékos, és fél szemmel a rómaiak reményei szerint már a Bajnokok Ligájára figyelő Juventusnak a Lazio, és két kisebb lehetőséget ki is alakított a mérkőzés elején, ám Stefan de Vrij és Antonio Candreva is célt tévesztett. 

Még mielőtt beleélték volna magukat a mezőnyfölénybe a kék-fehérek, a 20. perc után megrázta magát a Juventus: egy gyors kontra és egy pontos Carlos Tévez-beadás után Paul Pogba megszerezte a vezetést a torinóiaknak (0–1), majd a francia középpályás gyönyörű tekerése kis híján a bal felsőben kötött ki, de végül a kapufán csattant. 

Nem ment már olyan bátran előre a kissé megszeppent házigazda, amely sokszor kínosan beszorult saját 16-osára, de aztán lelkes közönsége belelovallta a Laziót a támadásokba, és a sokadik remek Candreva-beadást az ötösről bizony nem sokkal lőtte a kapu fölé a minap saját magát majdnem hidegre tévő Baldé Diao Keita.


A második félidőben eltűnt a mezőnyben Candreva, ezzel lőttek is a Lazio kreativitásának, ellenben a római védelem kétszer is megingott: előbb Carlos Tévez lőtte ki 16-ról a jobb alsót (0–2), majd Paul Pogba értékesítette az Andrea Pirlo, Roberto Pereyra kettős által előkészített ziccert (0–3). 

A felelőtlen Simone Padoin kiállításával adott némi esélyt a szépítésre, de az emberelőny csak arra volt elegendő a hazaiaknak, hogy párszor megtornáztassák Gianluigi Buffont.

Nagyon kemény falat még ennek a Laziónak a tartalékos Juventus is... 

A Lazio 2003 óta képtelen legyőzni az "Öreg Hölgyet" hazai pályán, összességében 20 mérkőzés óta nem tudja elverni északi riválisát a római csapat.

Lazio–Juventus 0–3 (Pogba 25., 64., Tévez 55.)

forrás: NSO