Recent comments

Friss Hírek

ROMA: Totti kapta a Facchetti-díjat

A Roma kapitányát a 2006-ban elhunyt védőről, Giacinto Facchettiről elnevezett díjjal tüntették ki mindazért, amit a labdarúgásért tett.


„Köszönöm a Facchetti családnak ezt a csodálatos díjat.”

„Azt jelenti, valami jót tettem. Amikor ugyanahhoz a klubhoz tartozol 20 évig, az azt jelenti, ott valami különleges van. Mindig szeretet és szenvedély fűzött a Romához.”

„A legfőbb vágyam a Bajnokok Ligája trófeájának elhódítása. Hogy megnyerhetjük-e a Scudettot? Úgy gondolom, igen.”-mondta el Totti a díjátadón.

„Az egész városon érzem ezt, a városon, mely megérdemli a rivaldafényt és a nagy sikereket. Különleges az a szenvedély, amit irántunk éreznek.”

A Roma legfőbb riválisa, a Juventus hétvégén az Olimpicoba látogat a Lazio vendégeként. Bár egy esetleges hazai siker kedvezne a Farkasoknak, Totti valószínűleg így sem tud teljes szívből szorítani a Sasoknak.

„Jó mérkőzés lesz. Én behunyom a szemem, lesz, aminek lennie kell.”

38 évesen a kapitány a visszavonulásához közeleg, és ezt ő maga is tudja.

„Még mindig élvezem a játékot, még mindig játszani akarok. Amíg van szenvedély, másra nincs is szükség. Amikor eljön az idő, és ez a pillanat már nincs messze, félre fogok állni.”-fejezte be Francesco.

A Facchetti-díjat, amit a “Futball Szépsége” díjnak is neveznek, a Gazzetta dello Sport ítéli oda minden évben egy játékosnak elismerésül mindazért, amivel a játékhoz hozzájárult. 

A díjat az eleganciájáról ismert Giacinto Facchetiről, az Inter és az Olasz Válogatott egykori védőjéről nevezték el, tavaly Eric Abidal kapta.

forrás: azzurri.co.hu