Recent comments

Friss Hírek

Ikszelt a Milan és az Inter a városi rangadón

A Serie A 12. fordulójának rangadóján a Milan és az Inter 1–1-es döntetlent játszott egymással. 


Hatalmas lendülettel vetették bele magukat a meccsbe a csapatok, a játékvezető két gyanús helyzetet is elengedett a találkozó elején: az első percben Philippe Mexés rántotta le Mauro Icardit a tizenhatos előtt, míg a harmadik percben Juan Jesus ütközött Michael Essiennel a büntetőterületen belül, de egyik alkalommal sem szólt a játékvezető sípja.

Főleg az Inter játszott nagy elánnal, a kilencedik percben pedig előnybe is kerülhetett volna, Sulley Muntari eladott labdája után Mauro Icardi tört kapura, 11 méterről azonban nem tudott gólt szerezni, Diego López lábbal hárított nagyot. Néhány perccel később Muntari csapott oda nagyon keményen Dodô-nak, akinek vérzett is rendesen a szája, de ezért sem járt semmi.

A 23. percben a semmiből jött a Milan gólja, Essien játszotta meg Stephan El Shaarawyt, aki balról adott középre, Jérémy Ménez pedig 11 méterről, jobb belsővel lőtte ki a kapu bal oldalát ragyogóan. A piros-feketék az első kapura lövésükből szerezték meg a vezetést. Még egy érdekesség: Ménez az első francia játékos Bruno N'Gotty óta, aki gólt tudott szerezni Derby Della Madonninán, utóbbi még 1999 márciusában szerzett öngólt. 1–0

A szünet után újra  az Inter akarat érvényesült, de megint a Milan szerezhetett volna gólt, az 52. percben Giacomo Bonaventura megpattanós lövése kötött ki majdnem Samir Handanovic kapujába. Képt perccel később Mateo Kovacic került ziccerbe, ám Diego López a mérkőzésen már másodszor mentett hatalmasat, a lecsorgó labdát aztán Icardi bombázta ki a stadionból.

A 61. percben viszont már Diego López sem tudott menteni. Egy jobb oldali beadást követően Zapata felszabadítása Joel Obihoz került, aki Essien mellett vállalkozott lövésre 17 méterről, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. Obinak ez volt az első gólja az olasz élvonalban (ma játszotta 54. meccsét a Serie A-ban). 1–1

A mérkőzés vége felé másolták egymást a csapatok, a Milan részéről El Shaarawy lőtte szét a keresztlécet remek indítást követően, majd ugyanezt megtette icardi is Guarín pontos beadását követően.


AC Milan–Internazionale 1–1 (Ménez 23., ill. Obi 61.)  


forrás: NSO