Recent comments

Friss Hírek

A Roma remek meccsen verte meg az Intert

Látványos, közönségszórakoztató és gólgazdag mérkőzést játszott az AS Roma és az Internazionale a labdarúgó Serie A 13. fordulójának vasárnap esti presztízsmeccsén, a Roma végül 4–2-re diadalmaskodott. 


A Roma a 22. percben szerzett vezetést, Adem Ljajics élesen lőtt a kapu elé jobbról, Gervinho berobbant, és az üresen tátongó kapuba lőtt. Ez volt az elefántcsontparti támadó első gólja az 1. forduló óta.

Zdravko Kuzmanovics kis híján hamar válaszolt, ám Morgan De Sanctis kitolta lövését, míg a másik oldalon Gervinho jegyezhetett fel egy újabb gólt – igaz, lesről. Az Inter másodszor is megette pedig szinte ugyanazt az akciót... A milánóiak ijedtükben ki is egyenlítettek, a 36. percben egy szögletet követően Andrea Ranocchia küldött precíz fejest De Sanctis kapujának jobb oldalába.

A második félidő villámgyors góllal kezdődött: Joszif Holebasz (ha jobban tetszik, José Holebas) megállíthatatlanul tört előre a bal oldalon, két Inter-játékost is faképnél hagyott, majd volt ereje a befejezésre is: irgalmatlan erejű bombát küldött a hálóba, Samir Handanovicnak esélye sem volt hárítani. Az Interből Pablo Osvaldo aktivizálta magát: az 53. percben ollózással veszélyeztetett, majd az 57. percben egyenlített – lövése Holebaszon megpattanva csapta be De Sanctist. 

Az Inter három percig örülhetett az egyenlítő gólnak, ekkor ugyanis a remekül futballozó Gervinho kuszálta össze a milánóiak stabiltól messze álló védelmét, Tottinak készített elő, aki Miralem Pjanic elé tálalt, a bosnyák középpályás pedig nem is hibázott. Egy óra telt el, 3–2 állt az eredményjelzőn – nem járt rosszul, aki az ömlő eső ellenére kilátogatott az Olimpicóba.

Úgy tűnt, a két csapat ezzel le is tudja a gólszerzés nehéz feladatát: a hátralevő időben becsülettel zakatoltak a bordó-sárgák és a fekete-kékek, ám több találat nem született. Egészen a 92. percig, amikor Pjanic tekert be tökéletesen egy szabadrúgást az Inter kapujába, beállítva a 4–2-es végeredményt. 

Roberto Mancini visszatérését követően elszenvedte első vereségét az Inter kispadján – és megállapíthatta, hogy sok dolga lesz még, míg rendbe szedi csapata védekezését –, a Roma pedig a Juventus nyomában maradt.

AS Roma–Internazionale 4–2 (Gervinho 21., Holebasz 47., Pjanic 60., 92., ill. Ranocchia 36., Osvaldo 57.)

forrás: NSO