Recent comments

Friss Hírek

JUVENTUS: Végre felkerül a 3. csillag is?

Könnyen elképzelhető, hogy a Juventus jövőre felvarratja a harmadik csillagot is a mezére, miután közös megegyezés születik a Scudettók számát illetően az olasz futballbizottság és a Bianconeri között.


Az Olaszországban lévő szabályok szerint, 10 bajnoki cím után jár egy csillag. 

A Juventus hivatalosan 30 bajnoki elsőséggel rendelkezik, határozta meg a FIGC, amivel a Bianconeri csapata szigorúan szembehelyezkedik, állítva, a Calciopoli miatt elvett két bajnoki cím elvétele jogtalan volt. A Juventus 32-nek számolja bajnoki címeit.

A Tuttosport úgy véli, hogy jövőre a 3. csillag is felkerülhet a Juventus mezére, ami kihangsúlyozza a klub figyelemre méltó történelmét.

A tavaly megnyert Scudetto volt hivatalosan a 30. a Juventus számára, amihez a torinói alakulat nem fogadta el a harmadik csillagot, mondván, már elérték egyszer azt a számot. (Ha a Juventus akkor elfogadta volna a harmadik csillagot, akkor bajnoki címeik száma a FIGC által meghatározott, 30-at vonta volna maga után.)

A Juventus klubvezetése minden erejével azon van, hogy jövőre lehetővé tegyék a harmadik csillag elhelyezését a klub hivatalos dresszén. Az olasz futballbizottság természetesen megengedné a harmadik aranycsillagot, nézeteltérések a Scudettók számában akadnak…
forrás: Juventusfc.hu