Recent comments

Friss Hírek

A Napoli nem örülhetett a hatgólos meccs után, Veronában nyert a Fiorentina

A Napoli hazai pályán, kétgólos előnyt elherdálva 3–3-as döntetlent játszott a Cagliarival az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. 


Az Insigne, Mertens, Zuniga, Michu négyest sérülés, Jorginhót eltiltás miatt nélkülöző Napoli az argentin Gonzalo Higuaín révén korán megszerezte a vezetést, Gökhan Inler 30. percbeli lövése után pedig úgy tűnt, a nápolyiak sorozatban ötödször is vereséggel küldik haza a Cagliarit. 

Nem így történt: Víctor Ibarbo szép cselek után még az első félidőben szépített, a második játékrész elején pedig Diego Farias fejjel egyenlített. 

A meccs nyílttá vált, és hiába szerzett újra vezetést Jonathan de Guzmán fejesével a hazai csapat, Farias újra egyenlített – sőt, a brazil csatár lábában ott volt a győztes gól is a ráadáspercekben, de nem sikerült kihasználnia helyzetét.

Napoli–Cagliari 3–3 (Higuaín 11., Inler 30., De Guzmán 62., ill. Ibarbo 38., Farias 47., 67.)


A Verona és a Fiorentina is ki volt éhezve a győzelemre, végül a firenzeieknek sikerült megszakítaniuk rossz sorozatukat. Gonzalo Rodríguez közeli találatával szerzett vezetést a Fiorentina, Nico López a lescsapdát kijátszva egyenlített. 

A hajrában Juan Cuadrado kissé szerencsés mozdulattal szerezte meg a „violák” megérdemeltnek mondható győztes gólját. A két rutinos gólvágó, Mario Gomez (Fiorentina) és Luca Toni (Verona) ezúttal csak kapufáig jutott.

Hellas Verona–Fiorentina 1–2 (N. López 39., ill. G. Rodríguez 16., Cuadrado 62.)

Antonio Di Natale a 400. mérkőzését játszotta az Udinesében és a pályafutása 200. gólját szerezte a Serie A-ban – hiába azonban a történelmi gól, csapata nem tudta legyűrni a Chievót. A 37 éves támadó az első élvonalbeli gólját még 2002-ben, az Empoli színeiben szerezte, az ellenfél a Como volt. 

Di Natale a legutóbbi szezon végén kilátásba helyezte visszavonulását, a vasárnapi meccs után azonban azt sem zárta ki, hogy a következő idénynek is nekifut. Következő „egyéni feladatát” mindenesetre kitűzte: meg akarja előzni Roberto Baggiót – a 2004-ben visszavonult legendás „Copfocska” 205 gólt szerzett a Serie A-ban.

Udinese–Chievo 1–1 (Di Natale 45+1., ill. Radovanovics 74.)

Cesena–Sampdoria 1–1 (Lucchini 60., ill. Nica 77. – öngól)

Parma–Empoli 0–2 (Vecino 45+1., Tavano 56.)

forrás: NSO