Recent comments

Friss Hírek

EL: Handanovic tizenegyest védve vezette győzelemre az Intert, döntetlent játszott a Toro

A labdarúgó Európa-liga ötödik fordulójában bebiztosította csoportelsőségét az Internazionale.


Roberto Mancini megszerezte első győzelmét második interes vezetőedzői ciklusában, és ezért elsősorban Samir Handanovicnak tartozik köszönettel, a szlovén kapus szenzációs teljesítménye nélkül ugyanis alighanem ki is kapott volna az Internazionale a Dniprótól. Így viszont nyert – leheletnyi különbség... 

Handanovic bravúrok sorát mutatta be a mérkőzésen (volt mázlija is – amikor verve volt, akkor vagy „kinézte a labdát”, mint Rotany szabadrúgásánál, vagy védői mentettek), teljesítményére Jevhen Konopljanka tizenegyesének kivédésével tette fel a koronát.

A híres tizenegyesölő Handanovic klubmérkőzésen védte a legutóbbi hat büntetőt, amelyet lőttek neki, csak a szlovén válogatottban adta meg magát Wayne Rooneynak. Bravúrjai győzelmet hoztak: bár a Dnyipro Ruszlan Rotany góljával még vezetést szerzett Milánóban, Zdravko Kuzmanovic egy kavarodást követően a 30. percben egyenlített, majd az Inter már emberhátrányban (Andrea Ranocchia kapott piros lapot) Pablo Osvaldo révén a győztes találatot is megszerezte.Győzelmével az Inter csoportelsőként jutott tovább.

F-CSOPORT
Inter (olasz)–Dnipro (ukrán) 2–1 (1–1)
G: Kuzmanovic (30.), Osvaldo (50.), ill. Rotany (16.)
Kiállítva: Ranocchia (47.


A Torino egy izgalommentes találkozón 0–0-s döntetlent játszott az FC Bruges-zsel.

B-CSOPORT
Torino (olasz)–FC Bruges (belga) 0–0

forrás: NSO