Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Korántsem lesz egyszerű

Massimiliano Allegri nyilatkozatában beszélt arról, milyen céljai vannak a Juventusszal ebben a szezonban, beszélt az új formációról, említést tett a nagy riválisokról, valamint elárulta, hogy a ma esti ellenfelükkel, a Lazióval is tárgyalt a nyáron.




A Bianconerik zsinórban háromszor is megnyerték a bajnokságot az elmúlt három évben, de Európában csalódást keltettek, miután tavaly már a csoportból sem sikerült továbbjutniuk. Most azonban Allegri jobb eredményeket szeretne elérni a Bajnokok Ligájában, mellette pedig megnyerni a Scudettót.

„Hogyan is jellemeznék egy jó szezont? A Scudetto és a Bajnokok Ligája kieséses szakasza” – nyilatkozta Allegri a médiának. „Szeretném, ha a Juventus az Európa nyolc legjobb csapatában lenne. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy pénzügyileg nem tudjuk felvenni a versenyt a legnagyobbakkal, de készen állunk egy jó menetelésre. Sosem tudhatod mi fog történni, egyszer csak ott találhatod magad a kieséses szakaszban…. Nyugodtak vagyunk, minden rajtunk múlik és megfelelő mentalitással haladunk előre. Nem csak a továbbjutásra koncentrálok, úgy hiszem, hogy képesek vagyunk megnyerni a csoportot és elkerülni egy kínos döntetlent a következő fordulóban.”

Az új felállásról is beszélt a vezetőedző.

"Már nyáron is próbáltunk négyvédős rendszerben játszani, de a sérülések lelassították a folyamatot. Hogy melyik a legjobb rendszer? Azt hiszem az, amikor két játékos tudja támogatni a csatárt, de a srácok képesek a gyémánt alakzatban is játszani a középpályán. Van egy fontos erénye a csapatomnak, az, hogy nagyon flexibilisek. A Genoa, a Sassuolo és az Empoli elleni mérkőzéseken három védővel játszottunk és azok voltak a legrosszabb meccseink. Azok után döntöttem úgy, hogy ideje lenne változtatni."

Antonio Conte, miután a Juventustól távozott és az olasz válogatottat irányítja, bírálta utódja, Allegri munkásságát a Juventusnál, mert szerinte nem dolgoznak elég keményen a játékosok. Erre Allegri válaszolt is.

„Nem adtunk lejjebb az iramból. Az a lényeg, hogy a dolgokat lehet másképp is csinálni, tudjuk lassabban és gyorsabban is járatni a labdát. A mentorom, Giovanni Galeone mindig azt mondta: ’Ha nálunk van a labda akkor a legrosszabb, ami történhet velünk az a null-null.’. Alapvetően nem tudsz 90 percet padlógázzal végigjátszani, ezért minden lehetőséget át kell gondolni és a helyes időben cselekedni. Vannak olyan helyzetek, amikor visszább kell venned ahhoz, hogy irányítani tudd a játékot.”

Allegri kitért arra is, hogy szerinte a Romának a bukással lenne egyenlő, ha csak a második helyen végeznének a bajnokságba.  A Roma jelenleg három ponttal áll a Juventus mögött a második helyen és Allegri szerint, most a Román van a nagyobb nyomás.

„A Roma úgy gondolja, hogy képes megnyerni a Scudettot? Úgy vélem, hogy ők ebben tényleg hisznek, és jól csinálják a dolgokat. A Roma nagyon erős és egy kemény szezonon vannak túl, ahol a második helyen végeztek. A tény az, hogy most már nem tudják véka alá rejteni az elvárásaikat. Túl nagy nyomás van most rajtuk, mert egy újabb második hely kevés lenne számukra. Nagy csalódás lenne számukra, kisebbfajta bukást jelentene nekik.”

A Roma mellett a Napoliról is szót ejtett a vezetőedző.

„Mindig is egy veszélyes ellenfélként tekintettem a Napolira, még akkor is, ha most nem jönnek össze nekik a dolgok. Továbbá, ha egy pár tizenegyesüket sikerült volna gólra váltaniuk, akkor most Benítezék a Roma mellett találhatnák magukat.”

Végül Allegri elárulta, a nyáron a Lazióval is folytatott tárgyalásokat.

„A nyáron beszéltem a Lazióval is. Tárgyaltam az elnökkel, Lotitóval, de nem tudtunk megegyezni, így nem történt semmi. Aztán végül szerencsére a Juventushoz kerültem. A Lazio egy nagyon jó csapat. Első sorban jó edzőjük van, egy jól szervezett és fizikailag is erős csapat. Most egy Empoli elleni vereség után vannak, amiből sokat tanulhattak, és minden erővel azon lesznek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A Lazio egy olyan csapat, amely odaérhet a harmadik helyre, szóval nehéz mérkőzés vár ránk. Nagyszerű játékosaik vannak, mint például Candreva, Mauri, Keita, Djordjevic és Klose. Felkészülteknek kell lennünk és nem szabad azt hinnünk, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. Korántsem lesz egyszerű.”

forrás: juventushungary.hu