Recent comments

Friss Hírek

FIGC: Limitált keretszám és egyéb, a primaverát is érintő módosítások a Serie A-ban

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) november 20-i határozata szerint limitálva lesznek a Serie A csapatainak keretei 25 főben, amelyből négynek Olaszországban felcseperedettnek kell lennie, négynek pedig az adott csapat akadémiáján neveltnek –  ezen két tényező lehet fedésben is.


A módosítások 2016-tól lépnek majd érvénybe, amelyeket maga a szövetség elnöke, Carlo Tavecchio indítványozott.

A módosításokat a tegnapi nap folyamán szavazták meg, a Calcio első osztályának csapatai beleegyeztek a maximalizált, 25 fős keretbe.

A primaverából felkerülő nem olasz játékosoknak regisztrált lakhellyel kell bírniuk Olaszországban, illetve bizonyítaniuk kell tudni, hogy szüleikkel nem sportolási okokból érkeztek, minimum 4 évet talján földön tanultak már. 

Megjegyezendő még, hogy a nem EU-ból származó játékosok helyére nem lehetnek majd becserélhetőek, csak azon esetben, ha már legalább 3 éve, 2012 óta profi szerződésben állnak kenyéradójukkal.

A FIGC állítása szerint az újítások egyhangúlag lettek megszavazva; a szabályozás módosításának célja a klubok pénzügyi fenntarthatóságának segítése azáltal, hogy akadémiáikba nagyobb mértékben invesztáljanak, nagyobb hangsúlyt fektessenek rá. Ezzel az utánpótlást új fényében lehetne majd feltüntetni, sokkal több tehetség kinevelését megalapozva.

forrás: azzurri.co.hu