Recent comments

Friss Hírek

Ráijesztett a Romára, de pont nélkül maradt az Atalanta

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának nyitó mérkőzésén az AS Roma 2–1-re nyert az Atalanta otthonában.


A még éppen bennmaradást érő helyen álló Atalanta parádésan kezdte a második pozícióban lévő Roma elleni találkozót, hiszen már az első percben megszerezte a vezetést: Raimondi jobb oldali beadása után Moralez lövése a lécről vágódott a hálóba (1–0).

A 10. percben ráadásul már kettővel mehettek volna a bergamóiakat, de De Sanctis rossz helyre kiütött labdája után Baselli a lécre bombázott.

A sokkból éledező Roma Pjanic kevéssel mellé szálló bombájával mutatott életjelet, majd a félidő derekán egyenlített: Pjanic passza után Ljajics cselezgetett a 16-oson belül, mielőtt a bal alsóba tekert (1–1).

A 32. percben Astori hibája után Moralez kis híján visszavette az előnyt a hazaiaknak, de végül De Sanctis és Manolasz közös erővel tisztázott, a játékrész hajrájában pedig fordított a favorit: Ljajics bal oldali beadása után Nainggolan 15 méterről a bal alsóba lőtt (1–2).


A második félidő feléhez közeledve egyenlíthetett volna a házigazda: Gomez jobb oldali szabadrúgása után Stendardo fejelhetett négy méterről kapura, de a földre stukkolt labda elkerülte a kaput.

A 70. percben aztán az utolsó puskaporát is ellőtte az Atalanta: De Rossi óriási hibája után Moralez került ziccerbe, de ziccerben, 7 méterről a bal alsó mellé lőtt.


Atalanta–Roma 1–2 (Moralez 1., ill. Ljajics 23., Nainggolan 42.)


forrás: NSO