Recent comments

Friss Hírek

DE ROSSI: Nagyon nehéz mérkőzés lesz

Az este jubiláló De Rossi Conte Azzurijáról, a horvátokról, és a 2016-os esélyekről.


„Nagy szükség volt a pozitív kezdésre.”-kezdte az uefa.com-nak adott nyilatkozatát De Rossi tegnap este a csapat 3 egymást követő győzelmére utalva.

„Teljesen új az atmoszféra a csapat körül, ahogyan az egy új edző jövetelével általában lenni szokott. A csalódást keltő világbajnokság után újra meg kellett találnunk a stílusunkat, pontokra, győzelmekre volt szükségünk hogy visszanyerjük az önbizalmunkat.”

„Conte nagyon keményen dolgozik. Nála sokkal többet kell beleadnod, de ez taktikai és erőnléti szempontból is kifizetődik. Ő nem az a fajta ember, aki mond valamit, és utána teljesen mást csinál, és ez nagyon fontos emberi tulajdonság.”

Horvátország vezeti a csoportot, az olaszokhoz hasonlóan ők is 100%-os teljesítménnyel.

„Horvátország nagyon erős. Az ő vébéjük is csalódást keltő volt, hiszen Brazília után ők voltak a favoritok a kijutásra, szóval törekedni fognak arra, hogy bizonyítsanak.”

„A horvátok nagyszerű dolgokra képesek olyan BL-győztes játékosokkal, mint Mario Mandzukic vagy Ilica Olic. Mateo Kovacic nagyon tehetséges játékos, és szerintem a Serie A egyik legjobb középpályása jelenleg. Nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

Amikor arról kérdezték, van-e esélye Olaszországnak arra, hogy megnyerje az EB-t, De Rossi így felelt:

„Úgy gondolom, van. Olaszország mindig versenyképes az európai tornákon. Ha úgy kezdenénk neki a tornának, hogy nem hiszünk a győzelmünkben, az katasztrófához vezetne.

„Hiszek ebben az új projektben, ami nagyon fontos dolgok alapjait fekteti le, és egy extra lökést adhat a csapatnak.”

Az mérkőzés 20:45-kor kezdődik majd a San Siroban, bár a hétvégén Milánót sújtó esőzések miatt az sem kizárt, hogy a találkozót el kell halasztani. Daniele De Rossi pályafutásának 100. válogatott mérkőzése lehet az esti, amennyiben az időjárás nem szól közbe.

Lehetséges felállások:
Olaszország: Buffon; Darmian, Ranocchia, Chiellini; De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual; Zaza, Immobile

Horvátország: Subasic; Srna, Corluka, Vida, Pranjic; Brozovic, Modric; Rakitic, Olic, Perisic; Mandzukic

Tv: Sport1 Hd 20.45

forrás: azzurri.co.hu