Recent comments

Friss Hírek

EB 2016: A horvátok pontot szereztek Milánóban

A horvát labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent ért el Olaszországban az Eb-selejtező negyedik fordulójában. 


Két természeti csapással kellett szembenézniük az olasz drukkereknek a horvátok elleni csoportrangadó előtt: az özönvízszerű esőzéssel és a nyári világbajnokság óta most először keretbe szólított Mario Balotelli kidőlésével. 

Igaz, a Liverpool rossz(formában lévő)fiúja egyes olasz lapok szerint azért jelentett sérültet, mert kiderült, hogy nem szerepelne az azzurra kezdőjében – amely egyébként a majd' tucatnyi hiányzó miatt a következőképpen festett: Buffon – Darmian, Ranocchia, Chiellini – De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual – Zaza, Immobile. 

Egyes olasz újságírók szerint jobb csapat most a horvát, mint az övék, és jobban is kezdtek a vendégek, ám a 11. percben Simone Zaza harcos lekészítése után Antonio Candreva 19-ről kilőtte a jobb alsót. 1–0! Nem sokáig tartott azonban az olasz előny, pár perc múlva ugyanis Ivan Perisic gyengécske lövése becsusszant az ez egyszer igen figyelmetlen Gianluigi Buffon hasa alatt: 1–1! 

A gyors gólváltás után a biztos védekezésre koncentráltak a felek, közben lesérült Luka Modric és Manuel Pasqual is. Nem sokon múlott, hogy a horvátok térjenek előnnyel pihenőre, de Buffon újabb hibája után Ivica Olic közelről sem talált a kapuba, a gólvonalon mentett ugyanis a visszafutó Andrea Ranocchia.

A Daniele De Rossival együtt szintén 100. válogatottságát ünneplő Olic és Buffon egyébként régi ismerősök, már a 2002-es világbajnokságon is találkoztak, sőt, a horvát akkor góllal bosszantotta a kapust; de pályára lépett azon a mérkőzésen a horvátok jelenlegi szövetségi kapitánya, Niko Kovac is.

A szünet után egy-egy helyzettel folytatódott a mérkőzés, amelyet egyre inkább a mezőnyjáték kerített hatalmába. Hiába dobta be Antonio Conte a Graziano Pelle, Stephan El Shaarawy csatárkettőst, hiába állt be az ellenfélhez a bombaformában lévő Andrej Kramaric, helyzetet nem láthattunk a hajráig. 

Aztán magát a mérkőzést sem láthattuk, mert a horvát ultrák az addig tartogatott görögtűz- és füstgránát-készleteiket hirtelen mind felhasználták, a holland játékvezető, Björn Kuipers jó tíz percre félbeszakította a mérkőzést.


Az utolsó negyedóra csak nyomokban tartogatott futballt, de a végén a horvátok nyerhettek volna, ám Perisic kihagyta ziccerét. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja: remek kezdés után egyre unalmasabbá vált a csoportrangadó, amelyen egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

H-CSOPORT
Olaszország–Horvátország 1–1 (1–1)
G: Candreva (11.), ill. Perisic (15.)


forrás: NSO