Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Inzaghi egy középpályást kér Karácsonyra?

A legújabb olaszországi hírek szerint az AC Milan edzője, Filippo Inzaghi a téli átigazolási szezonban mindenképp szeretné egy középpályással megerősíteni a keretét.


A jelöltekből szokás szerint sincs hiány, hiszen most például Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb) és Pierre-Emile Hojbjerg (Bayern München) neve merült fel, de korábban szó volt még Asier Illarramendről valamint Sami Khediráról is. 

A Milannal annál is inkább kiemelt téma egy középpályás leigazolása, mert januárban a csapat nem számíthat a japán válogatottal az Ázsia Kupán részt vevő Keisuke Honda játékára, aki idén meghatározó tagja a keretnek. Októberben a sajtó már kész tényként kezelte Suso érkezését, sőt egyes hírek szerint már januárban elhagyja Liverpoolt a Milan kedvért.

A vezetőség azonban úgy tűnik, hogy nem áll le, bár a most bedobott nevek közül egyik sem ígérkezik könnyű igazolásnak. Brozovic esetében például a városi rivális Inter mellett az Arsenal, a Borussia Dortmund, a Valencia, a Schalke és az Everton is felfigyelt a 22 éves játékos tehetségére, ráadásul a klubja körülbelül 8 millió eurót szeretne kapni érte, míg Gianluca Di Marzio szerint a Milan nyitó ajánlata ennek az összegnek a fele.

A másik új név a 19 esztendős Hjojberg, aki jelenleg a Bayern München alkalmazásában áll, de egyelőre nem sok játéklehetőséget kapott Pep Guardiolától, ezért van némi esély a távozására. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy mostanában a piros-feketéknél sem sok lehetőség nyílik a fiatalok előtt a bizonyításra, illetve jelenleg egy futballista számára nem túl csábító útirány Milánó, főleg nem Münchenből.

Illarramendi és Khedira esetleges leigazolásáról már korábban is voltak hírek, de ezek egyelőre megmaradtak a pletyka szintjén, ráadásul utóbbi esetében a játékos magas fizetése is probléma lehet. A fő célpontnak jelen pillanatban Brozovic tűnik, de a piros-feketék szurkolói már jól tudják, hogy a mercato közeledtével egyre több név kerül elő, melyek nagy része végül alaptalannak bizonyul.

forrás: acmilan.hu