Recent comments

Friss Hírek

NAPOLI: Mertens átmenetileg lebénult az ütközés után

A belga labdarúgó-válogatott csapatorvosa elmondta, Dries Mertens attól félt, hogy véget ér a karrierje, miután hordágyon levitték a Wales elleni Eb-selejtezőn, és nem tudta mozgatni a lábát.


A Napoli szélsője George Williamsszel fejelt össze a hajrában, melyet követően eszméletlenül feküdt a füvön. 

Kris van Crombrugge hétfői elmondása szerint Mertens talán már a Cagliari elleni hétvégi mérkőzésén is pályára léphet, de az ütközést követően nagyon súlyos állapotban volt.


„Szörnyű, ami történt – mondta Van Crombrugge. – A másik játékos rögtön tudta, hogy baj van, mert Mertens nem volt eszméleténél és nem mozdult egy percig. Azonnal rögzítettük a hordágyon, hogy elkerüljük a további károkat. A sérülés után átmenetileg lebénult, de 24 órával később minden visszatért a normális kerékvágásba."



„Aggódott, mert nem tudta mozdítani a lábait. Sokkos állapotban volt, azonnal arról kérdezett, hogy folytathatja-e a pályafutását. Az ijedtség legalább olyan szörnyű volt, mint a hatás – tette hozzá a belga csapatorvos. – Folyamatos kapcsolatban állok a Napoli csapatorvosával, Alfonso De Nicolával és Rafa Benítez vezetőedzővel. Valószínűleg holnap Nápolyba látogatok a sráccal. Most már jól van, de féltette a karrierjét, amikor nem érezte a lábát."

„A hétvégére már visszatér Nápolyba, aztán további tesztelések után határozunk, hogy játszhat-e" – zárta mondandóját.


forrás: NSO