Recent comments

Friss Hírek

EL: Lefagyott Helsinkiben a Torino, ikszelt az Inter

Az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában megszerezte első góljait és ezzel együtt első pontjait a HJK: a finn bajnok 2–0-ra legyőzte a B-csoportban a vereségével a Bruges mögé a második helyre visszacsúszó Torinót.


A csoport finnországi meccse hozta a nap egyik meglepetését, hiszen a csoportkörben eddig gólt sem szerző HJK legyőzte hazai, havas-jeges pályáján a forduló előtt a kvartett élén álló Torinót. 

A vendégeket zavarhatták az északi körülmények, erre utal, hogy rendkívül sok pontatlanság csúszott lövéseikbe, hiába támadtak a „bikák”, a kaput a legritkább esetben sikerült eltalálni. Ezzel szemben a másik oldalon a 60. percben Gideon Baah estében megtalálta a labdát az ötösön belüli tülekedés során, majd a hajrában egy másik védő, Valtteri Moren is gólt szerzett, így Fabio Quagliarella a hosszabbításban hiába értékesített egy kipattanót, az már csak szépségtapasznak volt.

B-csoport
HJK Helsinki (finn)–Torino (olasz) 2–1 (0–0)
G: Baah (60.), Moren (81.), ill. Quagliarella (90.)



A 33. percben az milánóiak szerezték meg az első gólt, Dodo talált be, így az Inter előnnyel ment a szünetre. A második játékrész elején egyenlítettek a franciák Moustapha Sall révén. A hátra lévő időben az eredmény már nem változott, 1–1 lett a vége. 

F-csoport
Saint-Étienne (francia)–Inter (olasz) 1–1 (0–1)
G: Bayal Sall (50.), ill. Dodo (33.)


forrás: NSO