Recent comments

Friss Hírek

EL: Továbblépett a Fiorentina, De Guzmán volt a Young Boys réme

Az Európa-liga negyedik fordulójában továbblépett a K-csoportban a Fiorentina, amely otthon ikszelt a PAOK-kal.


A firenzei csapatban szeptember óta először volt kezdő Mario Gomez, ám sokáig a német csatár és a társai sem tudtak betalálni. 

A meccsnek 7–0-s gólkülönbséggel nekivágó liláknak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, tíz perccel a vége előtt azonban a PAOK bevette a kapujukat. A makulátlan mérlegének búcsút inthetett a Fiorentina, a továbbjutást azonban sikerült bebiztosítani, Manuel Pasqual ugyanis a 88. percben gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt. 
 
K-csoport
Fiorentina (olasz)–PAOK (görög) 1–1 (0–0)
G: Pasqual (88.), ill. Martens (81.)



A Napoli a holland Jonathan De Guzman mesterhármasával verte meg a Young Boyst.

A délolasz csapat több kulcsembere, Higuaín, Callejón és Albiol nélkül futott ki a San Paolo gyepére, ennek ellenére már az első félidőben nyomás alá tudta helyezni svájci ellenfelét. 

A jég az első félidő ráadásában tört meg, a nyáron a Swansea-tól kölcsönben igazolt De Guzmán a tizenhatos csücskéről gyönyörűen tekert a hosszú felsőbe (1–0).


A szünet után 10 perccel növelni tudta előnyét az olasz csapat, De Guzmán duplázta meg góljai számát, a találatot előkészítő Zapatát külön dicséret illeti (2–0). 

A hajrában egy ajándék labdát kihasználva triplázni tudott a holland, megszerezve karrierje első mesterhármasát és beállítva a 3–0-s végeredményt, ami a végelszámolásnál még jól jöhet Rafa Benítezéknek.


I-CSOPORT
Napoli (olasz)–Young Boys (svájci) 3–0 (1–0)
G: De Guzmán (45+2., 65., 83.)


forrás: NSO