Recent comments

Friss Hírek

BL: Fordulatos meccsen nyert a Juve az Olympiakosz ellen

A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjában a 4. fordulóban a Juventus hazai pályán jobbnak bizonyult az Olympiakosznál – az utolsó percben a torinóiak büntetőt rontottak.


 A Juventus már az első percekben megmutatta, hogy vissza akar vágni az Olympiakosznak a Görögországban elszenvedett vereségért, elképesztő elánnal kezdett a torinói együttes. 

A nagy mezőnyfölény azonban alig-alig érett helyzetekké, kaput eltaláló lövést keveset tudott produkálni az olasz csapat.  A 21. perc azonban meghozta az áttörést. Paul Pogba harcolt ki szabadrúgást az Olympiakosz tizenhatosának előterében egy fantasztikus szóló után, és jött a szabadrúgások specialistája, Andrea Pirlo, aki a jobb felsőbe tekerte a labdát védhetetlenül. (1–0)

Sokáig azonban nem örülhetett a Juve, három perccel később ugyanis jött az egyenlítés. Alejandro Domínguez tekert középre egy szögletet, Botía megelőzte Bonuccit és az ötösről a jobb alsóba fejelt, így a szünetben 1–1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. (1–1)

A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt, a Juventus támadott, az Olympiakosz próbált kontrázni. 


A célfutball bejött a görögöknek, akik a 61. percben fordítani tudtak. Ismét egy Domínguez-szögletből indult az akció, a túloldalon Maniatisz gyűjtötte be a mindenki fölött elszálló labdát és kanalazta azt középre egyből, N'Dinga pedig az ötös jobb sarkánál a rövid felsőbe fejelt. (1–2)

Az Olympiakosz öröme sem tarthatott sokáig, négy perccel később a Juventus egyenlített. Pirlo kanyarított középre a jobb oldalról, Llorente az ötösnél a kapufára csúsztatta a labdát, ami onnan Roberto lábára, majd a hálóba pattant. Sőt! Egy perccel később már vezetett a Juventus, Bonucci beadása után Paul Pogba próbálta továbbtenni a labdát, de Botía blokkolt, a labda maradt Pogbánál, aki állítgatás nélkül 15 méterről kilőtte a bal alsót. (3–2)

A Juventusnak több gólszerzési lehetősége akadt, a legnagyobb a 95. percben, amikor Carlos Tévezt buktatta a tizenhatoson belül Botía, így büntetőt ítélt a játékvezető. Arturo Vidal állt a labda mögé, életerős lövését Roberto a keresztlécre tolta, így a Juventus 3–2-re nyerte meg a találkozót, ami az esetleges egymás elleni elszámolásnál az Olympiakosznak lehet kedvezőbb.

A-CSOPORT
Juventus–Olympiakosz 3–2 (Pirlo 21., Roberto 65. – öngól, Pogba 66., ill. Botia 24., N'Dinga 61.)

forrás: NSO