Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Megérdemeltük a győzelmet

Massimiliano Allegri az Olimpiakosz ellen 3-2-re megnyert mérkőzést követően elmondta, hogy nem látta Arturo Vidal büntetőjét, valamint magyarázattal szolgált az alkalmazott meglepetéstaktikára is.



Az edző még a végső sípszó előtt bevonult az öltözőbe, így nem láthatta, ahogy Arturo Vidal büntetőjét Roberto a kapufára tolta.

„Már csak harminc másodperc volt hátra, csak a tizenegyes maradt. Sajnos kihagytuk, de az ilyen dolgok előfordulnak. - nyilatkozta az Öreg Hölgy edzője a Sky Sport Italia stábjának.

„Megérdemelt győzelem volt. Két gólt kaptunk rögzített helyzetekből, és számos hibát vétettünk az ellenfél kapuja előtt, azonban az a fontos, hogy győztünk.

A rendkívül fontos BL-mérkőzés előtt az olasz bajnokcsapat trénere változtatott az eddig megszokott taktikán, és 4-3-1-2 mellett döntött, így Arturo Vidal trequartistaként teljesített szolgálatot.

„Már kipróbáltuk ezt a felállást a szezon elején. Az állandóság és a nagyobb biztonság jegyében ezekkel a játékosokkal megtartottuk a 3-5-2-es felállást, azonban kissé más értelmezéssel ruháztuk fel.

Most azonban nem számíthattam Ogbonna játékára, így inkább középpályások használata mellett döntöttem, illetve egy trequartista támogatta a két csatárt. Próbáltam minél kevesebb referenciapontot biztosítani az ellenfeleinknek.

Lényegtelen volt, hogy az Olimpiakosz egy vagy két csatárral áll fel. Vidallal támadásban három játékost indítottunk kettő ellen, és próbáltuk hátulról támadni az ellenfelet felváltva. Véleményem szerint látványnak is kellemes volt ez a mérkőzés.

Álvaro Morata kezdőszerephez jutott a mérkőzésen, azonban a Juventus sokkal jobban teljesített, miután a padról beállt Fernando Llorente.

„Álvaro Morata jobban támadja a szabad területeket és többet mozog, mint Fernando, de Fernando is nagyon jól teljesített, miután beállt, és referenciapontot jelentett Carlos Tévez számára. A két ibériai csatár különböző tulajdonságokkal rendelkezik, azonban mindketten jól együttműködnek Carlos Tévezzel.

Természetesen napok óta sokan mondják, hogy Álvaro Moratának a kezdőben a helye, most pedig azért panaszkodnak, miért is lépett pályára kezdőként. Mindössze huszonkétéves a játékos, és soha nem volt még igazán kezdő. Még fejlődnie kell, és tapasztalatra van szüksége.

Ma helyenként jó játékot mutatott, azonban az Empoli elleni mérkőzéssel vagy az athéni mérkőzéssel összehasonlítva gyengébben teljesített. Ez természetes, hiszen még fiatal és fejlődésben van.

Például azt gondolhatnánk, hogy Kingsley Comannak minden meccsen játéklehetőséget kellene biztosítani, azonban ő még húszéves sincs, és időre van szüksége a fejlődéshez.

A Bajnokok Ligájában csak olyan csapatokkal találja magát szembe az ember, amelyek megnyerték bajnokságukat vagy nagyon elöl végeztek. Fizikai szempontból szerintem nagyon intenzív játékot mutattunk, és képesek voltunk minden egyes tekintetben válaszolni az Olimpiakosznak.

Nagyszerű győzelmet arattunk, a srácok jól játszottak, de az egyetlen dolog, ami ma számított, az a győzelem volt. A mérkőzés egy adott szakaszában úgy nézett ki, hogy kiesünk, de végül is győztünk.

Véleményem szerint a csapat nagyon jól teljesített, sok gólhelyzetünk volt, és továbbra is versenyben vagyunk az első helyért. Elégedettek vagyunk. - zárta az interjút summázással a torinói edző.

forrás: juventuz.blog.hu