Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nincs szó válságról

A Juventus hullámvölgybe került, hiszen a remek szezonkezdet után, a csapat rendkívül gyenge játékot produkál, s sorra hullajtja a pontokat mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában, ahol a közvetlen kiesés közelébe került. 


A csapatra előbb az Empoli elleni idegenbeli bajnoki találkozó, majd kedd este sorsdöntő összecsapás vár az Olimpiakosz Pireusz ellen, s nem maradt lehetőség további hibákra. 

"A legutolsó két idegenbeli mérkőzésünk nem sikerült jól." - nyilatkozta Allegri az Empoli elleni bajnoki találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

"Valójában, az eredmények tekintetében katasztrofálisak voltak, hiszen egy pontot szereztünk a Sassuolo ellen, s vereséget szenvedtünk a Genoától."

"Válság? A Juventusnál, ha az ember akár egyetlen mérkőzést elveszít, már válságról beszélnek, különösképpen a kívülállók. Nem gondolom, hogy időszerű volna válságról beszélni, inkább két-három olyan mérkőzésről van szó, amelyek során a Juventus sok támadást indított, keveset támadtak ellene, s két-három lehetőséget is adtunk az ellenfeleknek, amelyből gólt szereztek."


"Ez nem kifogás, pusztán a tényekről beszélek. Szombaton többet kell tennünk, s mindenekelőtt be kell találnunk, hiszen nem  hibázhatunk a kapu előtt sem. Ezen kívül különösképpen óvatosnak kell lennünk, nem hagyva a legkisebb lehetőséget sem az ellenfeleinknek."

Allegri szót ejtett a következő ellenfélről, az Empoli csapatáról, amely az első osztály újoncaként, a tabella tizenhetedik pozíciójából várja a szombati megmérettetést.

"Az Empoli egy olyan csapat, amely igazán jó labdarúgást játszik. Azt hiszem gratulálnunk kell Sarrinak, mivel kiváló munkát végez a csapattal, amely tavaly a Serie B-ből jutott fel."

"Úgy tudom, a kezdő tizenegy hét játékosa is az ifjúsági csapatoktól került fel, így gratulálnunk kell Sarrinak, valamint a klubnak is, amely kiváló munkát végzett, ahogy fiatal játékosokat hozott fel a Serie A-ba."

"A mérkőzés roppant nehéz lesz, mivel soha sem egyszerű győzni olyan élénk csapatok ellen, melyek jó és gyors focit játszanak, gyors játékosokkal. A mai mérkőzés kiváló felkészülést jelent majd a keddi Bajnokok Ligája találkozóra."

"A mérkőzés után felmérem majd a játékosokat, és eldöntöm, hogy ki játszhat kedden, s annak a tudatában készülünk a keddi összecsapásra, hogy arról dönt majd, maradunk, vagy kiesünk a Bajnokok Ligájából, de egyelőre értelmetlen ezzel foglalkozni."

"Úgy gondolom, hogy pillanatnyilag a következő mérkőzés a legfontosabb, s meg kell próbálnunk megszerezni a három pontot egy olyan csapat ellen, amely jó focit játszik."

"Azután szombat este, mikor távozunk az Empoli elleni bajnoki után, elkezdünk majd keddre gondolni."

A Juventust az utóbbi időszakban rendkívül sok kritika érte, s erre mind a pályán mutatott játék, mind az elért eredmények alapot szolgáltattak.

"Nem fogok válaszolni a kritikákra." - mondta Allegri a sajtótájékoztatón. "Ez csak beszéd, amely aztán nyilvánosságra kerül. Tiszteletben tartom az újságírókat és a véleményüket, azonban ez nem jelenti azt, hogy egyet is kellene értenem velük."

"Legalább ma estig vezetjük a bajnokságot, s még harcban állunk a  Bajnokok Ligájában is. Még az összes cél elérhető maradt előttünk."

"Lépésről lépésre meglátjuk majd, hogy mire jutunk. Úgy gondolom, hogy a Juventus hosszú utat tett meg, s jó lesz túl lenni ezen a héten, amely során két nehéz idegenbeli mérkőzés várt ránk."

"Előző héten a Roma pontokat veszített Genovában a Sampdoria ellen, és sajnálatos módon ezen a héten mi is pontokat veszítettünk Genovában a Genoa ellen. Ennek ellenére, pillanatnyilag az élen állunk, s nem gondolom, hogy a számok annyira könyörtelenek volnának, ahogy azt néhányan hinni szeretnék. Hogyan? Három ponttal szereztünk kevesebbet, mint tavaly?"

Az újságírók egyike közben kijavította Allegrit, hiszen a Juventus idén eddig pontosan ugyanannyi pontot gyűjtött, mint tavaly ilyenkor.

"Rendben, rendben, akkor ugyanannyit."

"Nem a lélektelenség az, ami miatt nem sikerül megnyerni a mérkőzéseket. Azt mondanám, hogy a csapat Genovában nagyszerű választ adott, amely elegendő lehetett volna ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos azonban veszítettünk, mikor már csak harminc másodperc volt hátra."

"Az idei leggyengébb mérkőzésünk mégis a Palermo elleni hazai győzelem volt, ahol nagyon kevés helyzetet teremtettünk, leszámítva azt a párat a meccs végén."

"A többi találkozón nagy helyzeteink voltunk, s csak keveset engedtünk az ellenfeleknek. Talán a középpályások kevesebb találatot szereznek, azonban a csatárok többször betaláltak."

"A bajnoki cím elhódításához el kell érni bizonyos számokat, legalább 60-70 gólt kell szerezni, s a lehető legkevesebbet kapni. Az élcsapatok 60-65 gólt szereznek. Természetes, hogy minél kevesebb gólt kap valaki, annál nagyobb lesz az esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot. A számok tekintetében eddig rendben vagyunk."

"Normális dolog, hogy, ha a Juvénál vagy, s döntetlent játszol a Sassuolo ellen, majd kikapsz a Genoától, kritizálni fognak. Lehetnek olyan konstruktív kritikák, amelyeket elfogadok, s egyértelműen ösztönzést jelentenek számomra és a játékosoknak is, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk."

"A srácok mindeddig tették a dolgukat, ugyanakkor van még hova fejlődni, hiszen vannak olyan játékosok, akik nincsenek csúcsformában, olyan okok miatt, amelyek mindannyiunk számára nyilvánvalóak."

A tegnapi nap folyamán az olasz sajtó arról számolt be, hogy a szezont kirobbanó formában indító, majd az utóbbi mérkőzéseken megtorpanó Carlos Tévez pihenőt kaphat az Empoli elleni bajnoki találkozón, hogy a lehető legjobb állapotban léphessen pályára kedden, a sorsdöntő Bajnokok Ligája találkozón.

"Lehetséges, hogy Tévez nem szerepel majd az elejétől fogva. De ott van Giovinco, aki jó formában van, Coman, aki kiváló, s ott van még nekem Llorente is, aki csakugyan kitűnő. Talán a Llorente-Morata párost játszatom majd."

"Morata játszani fog-e? Azt hiszem, hogy jó esély van arra, hogy  játszani fog. Az a véleményem, hogy az ő képességeikkel és jellemzőikkel rendelkező játékosok képesek együtt szerepelni. Azt nem mondom, hogy együtt játszanak majd, azonban ez egy lehetőség a mérkőzés előrehaladtával is." 

A Genoa elleni mérkőzés fontos mérföldkő volt a Juventus és Gigi Buffon életében, hiszen a klasszis hálóőr ötszázadik alkalommal húzhatta magára az Öreg Hölgy mezét.

"Még egy dolog, ami miatt nagyon dühös voltam, hogy a csapattársak, akik nagyon sajnálkoztak, szerették volna egy szép győzelemmel köszönteni Buffont az ötszázadik mérkőzése alkalmából."

"Buffon természetesen kezdeni fog, ami pedig a többieket illeti, felmérek majd mindenkit, és aztán döntök arról, hogy ki fog játszani." 

forrás: juventuz.blog.hu