Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Nem ok nélkül vannak az edzések

Kalapot emelt Massimiliano Allegri a csapata előtt a tegnapi teljesítmény után, a Juventus évtizedek óta nem aratott ilyen nagy arányú győzelmet a Serie A-ban, mint tegnap délután.


A Juventus tegnap fantasztikus teljesítményt nyújtva 7-0-ára végezte ki a Parma csapatát a Juventus Stadiumban. 

Allegri elmondása szerint boldog, hogy sikerült megvalósítani azokat az elemeket, amiket edzéseken gyakoroltak, különösen a 16-os környékéről való lövéseket emelte ki.

„Nem ok nélkül vannak az edzések, ha a hét folyamán hozzászokunk ahhoz, hogy eltaláljuk a kaput, éles helyzetben is menni fog.”

„Nagyszerű csatáraink vannak, egészen az öregebbektől (Tévez és Llorente) a fiatalabbakig (Coman és Morata). Voltak gondjaink az első 15 percben, de a gát áttörése után a fiúk remekül olvasták a játékot. Nagyon boldog vagyok.”

Allegri új felállásban, 4-3-2-1-ben küldte ki a csapatot a tegnapi mérkőzésen, mely finoman szólva is életképesnek tűnik, kérdés, hogy az edző felhagy-e a Conte által (és eddig általa is) favorizált 3-5-2-vel?

„Nem, ezt nem mondanám. Minden az adott mérkőzéstől fog függeni és a bevethető játékosoktól. Azzal a rendszerrel a Juve három bajnoki címet nyert és ezt a szezont is remekül kezdte. Azonban nem csak a felállás számít, hanem az is, hogy hogyan alkalmazzuk azt. Úgy gondolom, hogy az én alkalmazásom szerint elég ritkán játszottunk egyértelműen csak három védővel.”

A 7 szerzett gól közül mindenképpen kiemelkedik Carlos Tévez elképesztő szólógólja a második félidőben, ami mellett az edző sem mehetett el szó nélkül.

„Tévez egy egészen kivételes gólt szerzett. Szüksége is volt rá, jó ideje nem talált már be. Igazi példakép ő a hozzáállásával, és a lehető legjobban ünnepelte meg a már régóta megérdemelt válogatott behívót.”

forrás: Juventusfc.hu