Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Elsietett volt a kritika

Massimiliano Allegri korai kritikáról beszélt, miután a Juventus nyert az Empoli ellen, a Napoli pedig legyőzte a rivális  AS Roma csapatát.


Az Öreg Hölgy csapatát a hétközi fordulóban beérték az üldöző farkasok a tabellán, azonban a szombati kétgólos győzelemnek és a fővárosiak vereségének köszönhetően ismét három pont a torinóiak előnye.

„Tisztelem a munkájukat, azonban az én feladatom meglátni a kiegyensúlyozott összképet, és véleményem szerint nem volt igazságos két mérkőzés után kijelenteni, hogy a Juventus teljesen értékvesztett csapat lett. - nyilatkozta Massimiliano Allegri a SportMediaset munkatársának a meccset követően.

„A múltban mondtam, hogy kiegyensúlyozott szezonnak nézünk elébe. Önök közül sokan már megfeledkeztek a Napoli együtteséről, azonban minőségi játékosokkal rendelkezik a déli csapat, és ha nincs a két kihagyott Higuaín tizenegyes, ők is elöl lennének.”


A Stadio Castellani gyepén az első találatot Andrea Pirlo szerezte szabadrúgásból, míg a második találat Álvaro Morata helyezett lövéséhez fűződik.


„Elégedett vagyok a második félidővel, azonban az elsőben túlságosan elhamarkodtuk a helyzeteket, és számos hibát vétettünk. Dicséretben részesítem a csapatom, mivel kitartottak a terv mellett, és nem vállaltak túlzott kockázatot, amíg a mi előretörésünk egybe nem vágott az Empoli visszaesésével.

Andrea Pirlo megszerezte első találatát, és véleményem szerint egy pszichológiai gátat is áttört ezzel a góllal olyan teljesítményeket követően, amelyek nem voltak méltók a tőle megszokott szinttől. Ő azon játékosok egyike, aki képes eldönteni a meccseket rögzített helyzetekből, és javuló tendenciát mutat, ahogy Arturo Vidal is.


Massimiliano Allegri következő feladata felkészíteni csapatát az Olimpiakosz elleni sorsdöntő BL-mérkőzésre, amelyre kedden kerül sor a Juventus otthonában.

„Mindent eldöntő meccs lesz, mivel nagyon nehéz lenne kiharcolni a továbbjutást, ha kedden nem szerezzük meg a győzelmet, azonban ennek ellenére nyugodtan kell kezelnünk a mérkőzést.


Valós potenciál van a csapatban, és ezt bizonyítottuk a legutóbbi görögországi mérkőzésen azzal, hogy számos helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfélnek kevés lehetőséget adtunk.


A Juventus eddig három BL-mérkőzéséből kettőt elvesztett, így valóban nehéz helyzetbe került, hisz csoportjában csupán a harmadik helyen van, igaz, otthon fogadja a csoport vezető párosát, illetve idegenben mérkőzik meg a Malmö együttesével.

forrás: juventuz.blog.hu